VELIKA ISPOVIJEST

Opačić o odlasku iz SDP-a, sukobu s Bernardićem, ali i navodnom zapošljavanju njezina partnera

U politici je puno licemjerja i gotovo da nema pravih prijateljstava, kaže bivša SDP-ovka koja je odlučila okončati političku karijeru
Milanka Opačić
 Jutarnji List

- U politici je puno licemjerja i gotovo da nema pravih prijateljstava“, ističe bivša SDP-ovka Milanka Opačić koja je odlučila okončati svoju tri desetljeća dugu političku karijeru tijekom koje je, otkriva, stekla samo jednog jedinog pravog prijatelja - Miranda Mrsića.

Na ovim se izborima tek simbolično kandidirala u 7. izbornoj na posljednjem 14. mjestu na listi Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića. Tvrdi kako joj nije bila ni namjera ući u Sabor jer smatra da je u njezinom životu došlo vrijeme za nove poslovne izazove, a čime će se baviti odlučit će u narednih 12 mjeseci koliko ima pravo primati plaću iz državnog proračuna.

- Zakon o sukobu interesa je takav da dužnosnici nakon izlaska iz politike narednih 12 mjeseci niti ne mogu raditi neki ozbiljan posao jer bi se to smatralo sukobom interesa - naglašava Opačić dodajući kako svoju budućnost definitivno ne vidi u nekoj gradskoj tvrtki, recimo Zagrebačkom Holdingu u kojoj bi se zaposlila uz pomoć svog stranačkog šefa Milana Bandića za kojeg pak kaže da je zaslužan što je ona uopće ušla u politiku te da nije ni blizu toliko negativan kao što ga se prikazuje u medijima. Odlučno odbacuje i nagađanja da je njezin partner Nemanja Gospavić zaposlen u nekoj gradskoj tvrtki.

To je, zaključuje, tek jedna u nizu neistina koje su se o njoj širile u javnosti u protekle dvije godine otkako je napustila SDP. A otkriva i da glavni razlog zašto je izašla iz te stranke uopće nije bio Davor Bernardić kojeg je otvoreno kritizirala nakon što je postao predsjednik.

Milanka Opačić otvoreno govori o svom odnosu sa Zoranom Milanovićem, stanju u SDP-u, odnosima vladajućih i oporbe koji su pali na veoma niske grane, statusu žena u hrvatskoj politici…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 21:15