GIBO & OLIVER

FOTO: SPEKTAKULARNI KONCERT OLIVERA I GIBONNIJA U ZAGREBU Prepuni Trg bana Jelačića uživao u skladbama hrvatskih glazbenih legendi

Zagreb, 020416. Trg bana Jelacica.Koncert Gibonnija uz gostovanje Olivera Dragojevica u sklopu kampanje Magenta, Hrvatskog telekoma.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / EPH / CROPIX

Dva iznimna splitska glazbenika, koji su ujedno prijatelji i suradnici već više od dva desetljeća, Oliver Dragojević i Gibonni su na prepunom Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održali istinski glazbeni spektakl. Atmosfera na trgu je bila magična, a stotine obožavatelja prvi put su sinoć mogli uživo čuti nove pjesme s njihovog prvog zajedničkog albuma 'Familija'.

Gibonni i Oliver snimili su zajedničku skladbu 'U ljubav vjere nemam' još 1994., mnogo skladbi izveli su zajedno na koncertima, no ovaj album, kako su najavili, predstavlja novu vizuru njihova zajedništva. Nove pjesme za koje je stihove i glazbu napisao Gibonni, Oliver i Gibo izveli su tijekom potpuno besplatnog koncerta u centru Zagreba. - Mene uvijek to privuče kad je koncert na otvorenom, da ljudi dođu neopterećeni time hoće li moći platit kartu – kazao je Gibonni uoči nastupa, koji je publici poklonio Hrvatski telekom.

Fotogalerija: Veliki koncert Olivera i Gibonnija u Zagrebu

Splitski su glazbenici otkrili i zašto su album nazvali “Familija”.

– Radni naziv bio je “Na male branke”, što na splitskom dijalektu znači na male golove, a asocira prijateljsku nogometnu utakmicu – otkrio je Gibonni i dodao kako je ipak prihvatio Oliverovu sugestiju da album nazovu “Familija”.

– Gibin naziv mene je asocirao na natjecanje pa mi je “Familija” bila mnogo draži izbor, s čim se i Gibo složio. Osim toga, ima smisla jer je moj sin Davor napravio fotografije, a Gibina kći Tanja dizajnirala je omot, dok su ostali ukućani bili uključeni s komentarima i savjetima – priznao je Oliver u intervjuu za Gloriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:48