TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ

HRABROST MU SE NIJE ISPLATILA Nije znao odgovor, ali je odlučio gađati i vratio se kući s 1000 kuna. Znate li vi odgovor na pitanje iz fizike?

 
 HRT screenshot

U večerašnjem izdanju HTV-ovog kviza 'Tko želi biti milijunaš', sreću su okušala trojica natjecatelja.

Natjecatelj Mislav Miličević, 28-godišnji radijski novinar na pitanju za 16.000 kuna je iskoristio džoker pola-pola, a tražio se odgovor na pitanje o imenu veličanstva u čijoj je službi Nostradamus bio dvorski astrolog. Je li riječ o Katarini Velikoj, Mariji Antoaneti, Katarini Medici ili Mariji Tereziji? Džoker je ostavio dva moguća odgovora; Mariju Antoanetu i Katarinu Medici, a Mislav je odabrao točan odgovor: Katarina Medici.

Džoker zovi iskoristio je na pitanju o imenu onoga tko se trebao odazivati na "Ivane Nepomuče Eduarde": August Šenoa, Miroslav Krleža, Tin Ujević ili Ranko Marinković? Zajedno sa džokerom zovi zaključio je da se radi o Šenoi i otišao na iduće pitanje.

Publika je Mislavu pokušala pomoći na 11. pitanju o sloganu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. Publika je s 51 posto dana odgovor o sloganu 'Ujedinjeni odvažnošću', no točan je odgovor bio 'Ujedinjeni osjećajem'. Mislav je tako kući otišao s 32.000 kuna.

Idući natjecatelj Sven Šijak (29) iz Zagreba na pitanju o nogometnom igralištu Batariji iskoristio je džoker pola-pola. Na pitanje o tome gdje je to igralište smješteno, džoker je ostavio dva odgovora: Nin i Trogir, a odgovorom Trogir Sven je zaradio 8.000 kuna.

Na pitanju za 16.000 kuna je iskoristio preostala dva džokera. Nije bio siguran nakon pomoći publike pa je iskoristio i džoker zovi za pitanje o tome koja je dama zelenooka, crvenokosa i bjeloputa: Jolene, Roxanne, Layla ili Angie. Naposlijetku mu je Jolene donijela 16.000 kuna.

Odgovor na iduće pitanje, tko je 1927. uveo načelo prema kojem je nemoguće istodobno savršeno precizno znati položaj i impuls čestice nije znao, no ipak je odlučio okušati sreću. Odgovorio je da je to bio Erwin Schrödinger, no točan odgovor je bio Werner Heisenberg, pa je Sven kući otišao sa samo 1000 kuna.

Posljednji natjecatelj u ovotjednoj emisiji otvorit će i emisiju idućeg tjedna. Ivica Glavan iz Zadra zapeo je na pitanju za 8.000 kuna, na kojem je iskoristio džoker pola-pola. Na pitanje o tome koliko je cigli na putu u Baladi iz predgrađa Dobriše Cesarića odgovorio je dvije, pa će iduću emisiju otvoriti s pitanjem za 16.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:09