ISPOVIJED ŽENE U CRVENOM

Kelly Le Brock: 'Steven Seagal me uništio, zbog njega sam zamrzila sebe i godinama se bojala izaći iz kuće'

U New Yorku sam se 70ih toliko drogirala da sam pala na 45 kila. Pobjegla sam u Hollywood i to me odvelo Stevenu u šake

Kelly LeBrock, nezaboravna Žena u crvenom koja je obilježila milijune muških puberteta, a i mnogu zreliju fazu, u ekskluzivnom intervjuu za internet portal Daily Maila po prvi je put otkrila koju je cijenu platila za slavu koju je joj je donijela ljepota i kako su joj gadan razvod od Stevena Seagala i droga umalo uništili život.

I kona 80ih iz hitova “Žena u crvenom” i “Weird Science”, ostala je upamćena kao jedna od najseksi žena na svijetu. Ali svi su zaboravili na pravu Kelly, glumicu i manekenku koju je teških devet godina braka s akcijskim herojem toliko upropastilo da se povukla na svoj veliki ranč u Santa Barbari i tek se nedavno, u 53. godini ponovno pojavila u javnosti.

Ispovijed Kelly Le Brock u Daily Mailu dio je njezine borbe za povratak u normalu. “Priznajem, postala sam pustinjak” rekla je “Moja rastava od Stevena bila je jako gadna, detalji su izlazili po svim vijestima. Nisam htjela da mi djeca to gledaju, jednostavno sam izbacila televizore iz kuće. Otišla sam iz Los Angelesa i odvela djecu da odrastaju sa stvarnim ljudima, djecom radnika, vodoinstalatera, pravim obiteljskim ljudima.”

Kelly se za Stevena Seagala udala kad su bili na vrhuncu slave, zlatni par holivudske komercijale. Ali bili su dva sukobljena svijeta. Kelly je bila autentična fina djevojka. Rođena je u New Yorku, majka joj je Mary Cecilia Traynor, Irkinja iz Škotske, otac uspješni biznismen Harold ARthur Le Brock. Kad je Kelly imala pet godina preselili su u London. Tamo su otvorili umjetničke galerije, jednu u Duke Streetu u St. Jamesu a drugu u Bnd STreetu. Kelly se školovala u internatu u Sussexu. S 15 godina počela je pozirati fotografima.

“Uobičajena priča”, kaže Kelly na MailOnline, “Bila sam na tulumu i neki me ljigavi starkelja vidio i zaključio da sam lijepa. Nisam se ni snašla, već sam bila na avionu za Sejšele za snimanje reklame za British Airways. Otac mi je brzo našao agenta i na moje iznenađenje manekenska karijera mi je odmah krenula. Postala sam novo lice mode 70ih”. Zaista, bila je instant senzacija. Nije prolazila put ostalih modela, odmah je dobila najvažnije naslovnice, Harper’s Bazaar, Vogue, svenajjače modne časopise, s njom su radili najveći fotografi, čak i Richard Avedon i David Bailey. Bila je u epicentru londonskog života, ali to je bila scena kojom je vladalo samo jedno - droga.

“Odlučila sam odseliti u New York da ostanem živa, ali ne znam kako sam uopće mogla misliti da sam tamo sigurnija.” Nastavila se drogirati i kad je sa 65 kilograma pala na 45, njezina agentica Eileen Ford, legendarna osnivačica agencije Ford, nazvale je Kellynu majku i rekla joj: “Da ste odmah došli ovamo.”

Kelly je mamu odvela u Studio 54 i plesale su cijelu noć. “Mama nije imala pojma odakle mi tolika energija”priča Kelly. “U Londonu sam živjela zaštićena od stvarnog svijeta, ali u Americi sam bila sama i to me plašilo. U Engleskoj smo svi bili iskreni i pristojni i odjednom sam se našla u Americi, za mene je to bila strana zemlja. Puna opasnih ljudi. Svega sam se bojala.” više nije mogla ni pratiti ni gledati autodestrukciju svojih lijepih i slavnih prijatelja i odlučila je promijeniti karijeru.

“Nisam se htjela navući na heroin i umrijeti kao moji prijatelji. Odlučila sam promijeniti način života i posvetiti se idućem očitom izboru, snimanju filmova.” Odselila je na Beverly Hills i sa 24 godine se udala za producenta u usponu Victora Draia. “Oitšli smo u pariz, zaljubili se i iznajmili brdo francuskih filmova. Gledali smo ‘Pardon Mon Affaire’ i odlučili da bi trebalo napraviti njegov holivudski remake.” sjeća se Le Brook. Tako je nastao hit “Žena u crvenom” s prekrasnom Kelly i neodoljivim Geneom Wilderom u glavnim ulogama.

Film je postao box office senzacija, zaradio je više od 25 milijuna dolara i dobio Oscara. “Bilo je strašno uzbudljivo. Ne samo da sam probila led na filmu nego sam odmah dospjela u centar zbivanja i moram priznati da me to smutilo. Nakon što je film izašao dospjela sam na radar mnogih muškaraca u Hollywoodu. ” Razvela se od Victora nakon samo dvije godine braka.

Hodala je sa Warrenom Beattyjem,, Jackom Nicholsonom, družila se s Billyjem Wilderom.

“Billy mi je jednom rekao da sam malo mlađa da bi me uzeo u svoj film.” priča Kelly “Laskalo mi je njegovo zanimanje, čovjek je ipak snimao s Marilyn Monroe.”

Na putu u Japan 1987. PR-ovac Dick Gutman koji je tada radio za Kelly, upoznao ju je sa šampionom borilačkih vještina koji se nadao glumačkoj karijeri u Japanu - Stevenom Seagalom. On je bio u posjeti bivšoj suprugi Miyako Fujitani i njihovoj djeci, a Kelly je snimala feature za američki Vogue.

“Pričala sam s njim na telefon nekoliko puta i spremala sam se otpiliti ga.” priznaje Kelly “Ipak sam pristala na to jedno, prvo i zadnje piće. Kad je došao u moju sobu, otvorila sam vrata a on je samo stajao tamo, visok, zgodan, vitak, tečno je pričao japanski, znao akupunkturu, kriopraktiku, pjevao je, svirao gitaru i bubnjeve, znao je crtati.”

Činilo joj se da taj čovjek zna sve, za nju je bio renesansni čovjek i zaljubila se kao nikada. ali od početka veze bilo joj je jasno da će biti problema. I prije nego je mogla sanjati, romansa sa Stevenom Seagalom pretvorila se u horror film. Seagal ju je psihički i fizički zlostavljao i 1988. postalo je toliko gadno, kaže da je toliko strašno stradala u jednoj sceni koju joj je napravio da je to zauvijek promijenilo njihov odnos i dovelodo razvoda. “Pisati o tom iskustvu bilo je nevjerojatno bolno, ali konačno će istina izići na vidjelo” kaže Kelly.

Kelly Le Brock trebala je u srpnju objaviti autobiografiju u kojoj otkriva što je sve proživljavala, sve pikanterije o modnoj sceni, Hollywoodu i nesretnom braku sa Seagalom, ali na kraju je odustala od objave. Uoči najavljenog izlaska, dala je šokantnu izjavu u kojoj tvrdi da je cijeli život bila silovana i sekusalno zlostavljana ali nije ništa pojasnila. Na sva pitanja je li je i Seagal silovao u braku, zaobišla je odgovor. Jedan razlog je što želi izbjeći bilo kakva nova suđenja s njim. Danas kaže da ju je samo ljubav prema njihovo troje djece, Dominicu, Annalizi and Arissi Seagal, zadržala devet godina u traumatičnom braku. Razvod je bio još strašniji.

“Nakon svega nisam imala nimalo samopouzdanja. Mrzila sam samu sebe. Odselila sam s Beverly Hillsa u Santa Barbaru.” Tamo se liječila od trauma, pisala knjigu, uzgojila raskošan vrt, bavila se svojim konjima. “Ponekad idem spavati van, na travu, bez šatora. Samo ja i moj konj, pod zvjezdanim nebom. Godinama sam se toliko bojala da nisam izlazila ni pred kuću.” Sada, pak, priprema povratak pred kamere. i sada priprema povratak pred kamere.

“Vidim kako klinci poput Lindsay Lohan ispadaju iz tračnica jer nemaju nikoga uz sebe. Ona me podsjeća na 12-godišnjakinju, klinka zarobljena u tijelu žene, sa svom tom drogom i alkoholom.” kaže Kelly. Od njezine nekadašnje figure nema ni traga, Kelly Le Brook je danas krupna, malo neuredna žena s previše tragova plastičnih operacija. Ali za mnoge svoje fanove uvijek će biti ona divna Kelly u crvenoj haljini, prekrasna nad ventilacijsim otvorom podzemne željeznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 20:10