StoryEditor
ORAŠJE

KOMEMORACIJA ZA IVU GREGUREVIĆA 'Entuzijazam je bio njegovo pokretačko gorivo. Odužit ćemo mu se nastavljajući njegovu tradiciju'

Ivo Gregurević
 Boris Kovacev / CROPIX

U rodnom Orašju u nedjelju je održana komemoracija za iznenada preminulog hrvatskog i bosanskohercegovačkog glumačkog velikana Ivu Gregurevića za kojega su sudionici istaknuli da je ostao neraskidivo povezan sa svojom Posavinom.

Iljo Benković, koji je zajedno s Gregurevićem pokrenuo filmski festival "Dani hrvatskog filma u Orašju", rekao je kako je iza sebe ostavio brojna vrijedna djela.

- Entuzijazam je bio njegovo pokretačko gorivo i stvaralačka snaga koja je na opće dobro izrodila respektabilan filmski festival 'Dane hrvatskog filma'. U taj je projekt krenuo s mrtve točke ratne 1995. i doveo ga do razine najpriznatijih festivala u široj regiji - izjavio je Benković.

Dodao je kako je Ivo sa svojim rodnim krajem uvijek bio povezan, čak i u vrijeme rata.

Predsjednik vlade Županije Posavske Marijan Klaić rekao je kako je Gregurević filmskim festivalom promovirao rodni kraj.

- Pronosio je time na najljepši način pozitivan glas posavski svoje Posavine, Orašja i rodne Donje Mahale, našu kulturu i naše običaje - rekao je Klaić i dodao kako će se ovaj kraj odužiti Ivi Gregureviću nastavljajući tradiciju održavanja filmske manifestacije koja je dosegnula regionalne okvire.

Komemoraciji u Orašju nazočili su brojni predstavnici društvenog života, vlasti i glumišta. Ivo Gregurević, koji je iznenada preminuo ovoga tjedna, bit će u utorak pokopan u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali kod Orašja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2020 22:06