'FRATARSKI OTOČIĆI'

Štimac: Manjak kose dobro mi stoji jer se time ne opterećujem

Je li njihova sve rjeđa kosa posljedica stresa zbog odgovornih funkcija koje obnašaju ili nervoznih frizera kojima se tresu ruke dok uređuju kosu Igora Štimca, Zdravka Mamića i Slavena Bilića
 Ronald Goršić/CROPIX

Iako to sigurno nije uvjet za uspješnu nogometnu karijeru izvan travnjaka, činjenica je da tri najutjecajnija čovjeka hrvatskog nogometa Zdravko Mamić, Igor Štimac i Slaven Bilić imaju jednu zajedničku fizičku karakteristiku - gube kosu.

Naime, nogometni dužnosnik i izvršni dopredsjednik nogometnog kluba Dinamo može se ‘pohvaliti’ s najvećom površinom bez ijedne dlake na glavi, ali i crnom kosom s nešto sijedih sa strane s kojom se svojski trudi prekriti manjak na tjemenu.

Ljuti rivali

Njegov ljuti rival, bivši reprezentativac, nekadašnji sportski direktor Hajduka, a sadašnji trener NK Zagreba i najozbiljniji pretendent na mjesto predsjednika HNS-a Igor Štimac najbolje se nosi s gubitkom kose, a svoje sve siromašnije tjeme i zaliske mudro šiša na najkraću moguću varijantu ili pak sasvim na ćelavo. Prema mišljenju žena, Štimac s manjkom kose ni najmanje ne gubi na šarmu, dapače od svih navedenih on “najdostojanstvenije” ćelavi, a sve manje dlakavog pokrova na glavi čak mu i pristaje uz oblik lica.

- Mislim da mi gubitak kose od svih najbolje stoji jer mene to najmanje muči, ustvari uopće me ne opterećuje. To što imam na glavi držim podšišanim i urednim i ne namjeravam se nikad podvrgavati tretmanima poput presađivanja kose - kroz smijeh je objasnio Štimac.

Najkasnije se pridružio

Naš izbornik s imidžem rokera Slaven Bilić najkasnije se priključio ovom odabranom društvu, ali svakim danom i svakom dlakom manje osigurao je svoje mjesto među odabranim ćelavcima.

On, pak, od svih navedenih na najneobičniji način gubi kosu. Iako se na prvi pogled čini kako je s njegovim vlasištem sve u redu, kada se malo bolje pogledaju i usporede fotografije u razmaku od nekoliko posljednjih godina vidi se da Bilić na pojedinim dijelovima tjemena i kod zalizaka ima nekoliko mjesta kroz koja se nazire koža. Ili ima frizera kojem se tresu ruke pri stanjivanju kose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:10