SPIRIT IN THE BOTTLE

Sting: Uvijek sam okružen duhovima i to me tješi

In this photo provided by NBC Universal, Musician Sting performs on NBC's "Today" show, in New York, on Tuesday, Oct. 27, 2009. (AP Photo/NBC, Peter Kramer)
 Peter Kramer

Britanski glazbenik Gordon Matthew Thomas Sumner, poznatiji kao Sting, izjavio je da je uvijek okružen duhovima.

- Mislim da sam uvijek vrlo svjestan duhovnog svijeta oko nas, međutim, za mene to nije ništa jezovito. Naprotiv, nalazim da je to utješno – rekao je slavni pjevač.

Ova Stingova sklonost odavno nije tajna, poznate su njegove pjesme poput 'Duhovi u materijalnom svijetu', a potvrđuje ju i pjesma 'Soul Cake' na novom albumu 'If On a Winter's Night', stara britanska narodna pjesma koja se pjevala za Noć vještica (Halloween). Glazbenik se za CNN prisjetio kako su se uz nju duhovima pokojnika nudili kolači.

Ipak Stingov novi album nije prigodničarski uradak sa zvonjavom praporaca, snjegovićima, pečenim kestenjem i Djedom Mrazom, već više folklorna oda zimi koju voli više od svih drugih godišnjih doba jer smatra da potiče kontemplaciju i imaginaciju.

Glazbenik je pjesmu Soul Cake predstavio u utorak na promociji knjige 'Moć nevidljivog Sunca' njegova bliskog prijatelja filantropa Bobbyja Sagera. Knjiga je kolekcija fotografija djece širom svijeta koja žive u teškim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:18