KRALJEVI TRANSFORMACIJA

ŠTO JE ZAJEDNIČKO OSKAROVCU JAREDU LETU I NAŠOJ PETRI DUGANDŽIĆ? Saznajte trikove pomoću kojih su se slavni glumci preobrazili zbog uloge

 Screenshot

Jedete koliko želite i za to još dobijete 'masni' honorar... Zvuči kao posao iz snova, ali holivudske face pravi su dokaz da stvari nisu uvijek tako jednostavne kakvima se čine.

Kad je dobio ulogu istraživača ruda u novom filmu 'Gold', čija premijera se očekuje u veljači sljedeće godine, Matthew McConaughey morao se udebljati 20 kilograma. Oskarovac je zbog lika Kennyja Wellsa tjednima bjesomučno 'tamanio' pizze, hamburgere i pivo, a najslađe mu je, kaže, bilo uživati u hrani i piću kasno nevečer ili usred noći.

'Imam troje djece i njih je moj novi režim prehrane najviše zabavljao. Navijali su za mene i tražili da jedem još, još i još', kroz smijeh je izjavio inače nabildani zavodnik McConaughey, za kojim uzdišu žene diljem svijeta.

I Jared Leto prošao je kroz drastičnu preobrazbu kad je 2007. snimao film 'Poglavlje 27'. Glumio je ubojicu glazbenika Johna Lennona, a zbog prežderavanja je skoro završio u bolnici. Osim brze i kalorične hrane, oskarovac je u mikrovalnoj pećnici topio sladoled od čokolade i pio ga u litrama. U njega je čak dodavao i maslinovo ulje te umak od soje kako bi mu se kilogrami što prije 'primili'.

'Liječnici su me u jednom trenutku upozorili da ću se ubiti ne prestanem li s tim. Kolesterol mi je potpuno podivljao, bio je nekoliko desetaka puta iznad granica normale. Polako sam se trovao hranom. Stavili su me na terapiju, pio sam hrpu lijekova i dugo mi je trebalo da se vratim među žive', prisjetio se Leto.

Kanadski seks-simbol Ryan Gosling zbog uloge Jacka Salmona u filmu 'Ljupke kosti' 'natukao' je 27 kilograma. Koristio je istu metodu kao kolega Jared i pio topljeni sladoled da bi na kraju, zbog nesporazuma s redateljem Peterom Jacksonom, ostao bez angažmana. Zamijenio ga je Mark Wahlberg.

'To nije bilo najbolje razdoblje u mom životu. Bio sam debeo i nezaposlen', kaže Gosling.

George Clooney u drami 'Syriana' glumi službenika CIA-e Roberta Barnesa, a morao je dobiti 13 kilograma u samo mjesec dana.

Screenshot

'Jeo sam sve što mi je došlo pod ruku. Samo sam trpao hranu u sebe dok mi se nije počelo povraćati. Gadio sam se sam sebi', rekao je Clooney.

I Colin Farrell udebljao se 20 kilograma zahvaljujući sladoledu iz mikrovalne za film 'Jastog'. Osim omiljena deserta, tjednima je svaku večer, što kasnije, to bolje, jeo barem dva najveća cheeseburgera, pomfrit, čokoladnu tortu i pio na litre gaziranih pića.

Matt Damon čini se kao jedini glumac koji je zapravo uživao u procesu debljanja zbog uloge. Prije nego što je počeo snimati 'Doušnika!', postao je stalni gost u restoranima brze hrane, a guštao je i u tamnome pivu.

'To je bio raj na zemlji. U svakoj stanci na setu trčao sam po gablec, a vjerujte mi, jeo sam i dok sam radio. I na kraju svega, poslije posla nisam morao ići u teretanu. Bolje od toga ne može', zaključio je Damon, koji je u filmu imao 15 kilograma viška.

I hrvatska glumica Petra Dugandžić udebljala se kako bi što vjerodostojnije igrala Slavonku, snašu Katu, u hit TV seriji 'Zlatni dvori'.

Zagreb, 111016. 
Zagrebacki velesajam.
Paviljon 5.
Modna revija Bipa Fashion.hr koja se odrzala na Zagrebackom velesajmu, a predstavila je Roberta Severa modnog dizajnera.
Na fotografiji: Petra Dugandzic.
Foto: Goran Mehkek / CROPX
Goran Mehkek / CROPIX

'Sretna sam što konačno mogu jesti što god poželim. Već sam dobila pet centimetara u struku, ali od vage još bježim. Pojedem krumpir i tjesteninu pa sam u šoku jer sam prije često bila na dijeti. Mediji nam nameću da svi trebamo biti jednaki i paziti na liniju, ali glumci zapravo igraju realne ljude. poput Kate iz serije sigurno postoji', zaključila je Petra. Poseban režim za dobivanje kilograma nije imala, ali je, kaže, više nego prije uživala u sladoledu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:52