ČETRNAEST IZVOĐAČA

SVE JE SPREMNO ZA NOVU YOUTUBE POSLASTICU Eurosong 'od doma' kreće ove subote, najveće glazbene zvijezde izvest će poznate hitove

 Eurosong.hr

Sve je spremno za novu YouTube emisiju „Eurosong od doma“ koja će ove subote, 9. svibnja, u 20 sati, biti premijerno prikazana na YouTube kanalu EurosongHR. Organizator, portal eurosong.hr, za sve gledatelje i najveće fanove europskog glazbenog natjecanja priprema pregršt zabavno-glazbenog sadržaja. Čak četrnaest domaćih izvođača će iz udobnosti svoga doma u akustičnoj verziji otpjevati brojne hitove s Dore i Eurosonga, njih više od 30, a posjetitelji portala eurosong.hr sudjelovanjem u anketi će nakon emisije moći odabrati i najbolji nastup večeri.

U emisiji će sudjelovati i osobe koje veže ljubav prema ovom legendarnom glazbenom natjecanju: Uršula Tolj, šefica nesuđene hrvatske eurovizijske delegacije, Dalibor Petko, TV voditelj i veliki obožavatelja Eurosonga, Duško Ćurlić, dugogodišnji HRT-ov komentator Eurosonga, Andrej Babić, skladatelj eurovizijskih pjesama za Hrvatsku, BiH, Sloveniju i Portugal, ekipa portala eurosong.hr te Ivan Horvat, glavni urednik portala.

Zapjevajmo najveće hitove

- Jako me veseli vidjeti veliki interes koji ovih dana vlada za emisijom kakve još nije bilo na našim prostorima, što samo govori koliko je Eurosong kod nas i dalje vrlo rado praćen, a svibanj nezamisliv bez ovog natjecanja. Vjerujem da će emisija ponuditi za svakoga ponešto te da ćemo 9. svibnja u 20 sati svi zajedno zapjevati neke od najvećih hitova s Dore i Eurosonga - rekao je Ivan Horvat, glavni urednik eurosong.hr-a.

Među izvođačima koji će u subotu navečer zapjevati iz svojih domova su Franka, Damir Kedžo, Kraljevi ulice, Lidija Horvat Dunjko, Luka Nižetić, Bojan Jambrošić, Antonija Šola, Jure Brkljača, Elis Lovrić, Aklea Neon, Lea Mijatović, Mia Negovetić, Domenica i Neda Parmać.

Glazbena diva Lidija Horvat Dunjko izvest će tako “Nostalgiju” koja je 1995. godine osvojila prvi top 10 rezultat za Hrvatsku, dok će Neda Parmać 10 godina od eurovizijskog sudjelovanja s pjesmom „Lako je sve“ iznenaditi posebnim nastupom.

Kako zvuči „Crazy“ u midnight sessionu te najveći hit Eurosonga 2018. pokazat će Franka, a Kraljevi ulice donijet će dašak nostalgije za nekadašnjim Eurosongom. Gledatelji će čuti i aktualnog hrvatskog predstavnika Damira Kedžu s pjesmom „Divlji vjetre“ te velikim eurovizijskim hitom devedesetih, Luka Nižetić rasplesat će ih svojim „Proljećem“, Domenica će otplesati dvije nezaboravne koreografije s Dore, a Antonija Šola će po prvi put nakon 2003. godine izvesti svoju debitantsku pjesmu s Dore „Dođi najbrže“ kada je nastupila pod umjetničkim imenom Tonka.

YouTube emisija bit će prilika i za podsjećanje na ovogodišnju Doru, pa će osim Kedže, svoje pjesme s hrvatskog izbora za pjesmu Europe izvesti i iznimno talentirana Mia Negovetić te zanimljiva Aklea Neon koja će raspjevati gledatelje svojim zaraznim ritmovima.

Kao odgovor na ovu situaciju bez presedana koja je uzrokovala i otkazivanje Eurosonga u Nizozemskoj, ekipa portala eurosong.hr osmislila je glazbeni projekt „Eurosong od doma“. Inače, portal eurosong.hr već 15 godina vodi 10 entuzijasta iz cijele regije s ciljem održavanja interesa u glazbeno natjecanje koje svake godine prati 200 milijuna ljudi diljem Europe i svijeta, a portal godišnje ostvari gotovo 900.000 posjeta te preko 2 milijuna pregleda stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:42