HRABRA OBITELJ

VIDEO: 'NIJE LAKO, ALI SUPRUGA I JA SVE SMO PODREDILI NJEMU' Otac slijepog i autističnog mladića koji je prošao u finale 'Supertalenta' otvorio dušu

 
Denis Barta s ocem Nebojšom
 Nova TV/Promo

Već poslije audicijske emisije i izvedbe pjesme ''Oprosti mi, pape'' Olivera Dragojevića, Denis Barta iz Sarajeva osvojio je srca žirija, ali i publike te gledatelja. Svoju hrabrost i ljubav prema glazbi ovaj 20-godišnji mladić samo je potvrdio u nedjelju navečer, u četvrtoj polufinalnoj emisiji "Supertalenta", kad se za prolazak u finale izborio pjesmom ''Ostala si uvijek ista'' Miše Kovača, piše Dnevnik.hr.

A Denisu je pojavljivanje u ovakvu showu donijelo samo pozitivne stvari. Primjerice, u četvrtak je imao nastup u Narodnom pozorištu sa Sašom Lošićem iz Plavog orkestra.

- Bilo je fantastično, prezadovoljni smo, i Saša je prezadovoljan njihovim nastupom. Nadamo se daljnjoj suradnji - ponosno je rekao Denisov otac Nebojša, čiji je sin otvorio obrt i tako službeno postao prvi ulični svirač. A nedavno je dobio i poziv iz Gradiške, i to za humanitarni koncert na kojemu bi trebao svirati s Halidom Bešlićem.

Cijela ova lijepa priča vjetar je u leđa Denisu, ali i drugoj djeci s invaliditetom. Naime, ocu ovoga 20-godišnjeg mladića poslije "Supertalenta" javili su se brojni roditelji koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji kao obitelj Barta.

- Naša ideja pojavljivanja na ovakvom natjecanju upravo je i bila da damo vjetar u leđa osobama s invaliditetom i roditeljima koji imaju djecu s invaliditetom. Zaista, puno kontaktiramo s njima. Evo baš ovih dana kontaktirali smo s jednom nepokretnom djevojčicom od osam godina i s još jednom djevojčicom od 17 godina koja je prije mjesec dana ostala nepokretna. Družili smo se u jednom kafiću, pjevali jedno dva i pol sata, razmjenjujemo iskustva oko svega... To je naša ideja i cilj. Ovaj show nam je otvorio velika vrata - izjavio je tata Nebojša za Dnevnik.hr.

Dodao je kako su on i njegova supruga od samoga početka, kad su saznali da je Denis dijete s invaliditetom, kompletno podredili život njemu i njegovim potrebama.

- Denis je bio u teškom stanju, tu je i autizam, ali mi smo godinama bili strpljivi i radili, radili... I zato kažem, poruka svega je da postoje šanse za takve ljude. Samo treba raditi s njima - govori Nebojša i objašnjava kako uvjeti za sve spomenuto u regiji možda nisu sjajni, ali njemu i njegovoj obitelji ništa nije teško.

- Problem je samo u jednome - ljudi se općenito oslanjaju na institucije i krive svakoga. Ali ne, prvo se oni trebaju posvetiti svojoj djeci i dati sve od sebe, pa tek onda očekivati nešto od institucija. Ako se roditelji okrenu sebi i svojoj djeci te odvoje dio sebe i svoga vremena, sigurno će biti lakše i njima i državi i institucijama, a prije svega toj djeci - odlučno zaključuje otac mladića zbog kojega nema tko nije pustio suzu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:07