DRUGAČIJA PROSLAVA

ZA SVE LJUBITELJE RATOVA ZVIJEZDA DANAS JE VAŽAN DAN Neka Četvrti bude s tobom

 
 REUTERS

Da nije koronavirusa fanovi Ratova zvijezda danas bi obilježili Dan Ratova zvijezda iliti Star Wars Day na velikim kostimiranim skupovima, filmskim maratonima, masovnim kvizovima i drugim događanjima i akcijama s temom dugovječne franšize Georgea Lucasa.

Megapopularna space-opera svoj dan ima od 2011. godine. Datum, 4. svibnja, nije odabran zbog neke velike simbolike kako bi to čovjek očekivao. Izabran je zbog igre riječi: izgovoren na engleskom jeziku ovaj datum podsjeća na jednu od ključnih fraza iz kanona Ratova zvijezda - May the force be with you (Neka Sila bude s tobom). Odatle May the fourth be with you (Neka 4. bude s tobom).

Inicijativa se svidjela, očito i Georgeu Lucasu i Disneyju pod čijom je kapom franšiza od 2012. godine pa se 4. svibnja obilježava kao Dan Ratova zvijezda. Posljednjih godina Disney je u svojim zabavnim parkovima organizirao i neka posebna događanja na taj datum.

Skromno slavlje

Ove godine slavlje je skromno, u duhu poruka "ostajem doma" (i gledam sve SW filmove, a nakon toga Mandaloriana). A tvorci Ratova fanovima poslali emotivnu poruku od junaka iz daleke galaksije. Na službenom YouTube profilu Ratova zvijezda objavljen je poseban video.

U kompilaciji od 100 sekundi autori su spojli scene iz univerzuma Ratova zvijezda, od prvog filma iz 1977. godine Ratovi zvijezda do Ratovi zvijezda:Uspon Skywalkera iz prošle godine. Video prenosi poruku o nadi, snazi zajedništva i važnosti pomaganja drugim ljudima bez obzira na to koliko nam bilo teško i u vremenima kada se čini da Tamna strana jača. I, naravno, prenosi poruku kako će sve biti dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:21