BOJANA GREGORIĆ VEJZOVIĆ

ZVIJEZDA NOVOG TV PROJEKTA 'POGREŠAN ČOVJEK' 'Dražen Čuček u seriji je moj bivši suprug koji se pretvara u užasnu spodobu'

Naša poznata glumica ima ulogu razvedene odvjetnice Katarine Majdak. Serija se snimala na Murteru, a ekipa se potom preselila u Zagreb i Beograd

- Predivna je kći Božidarke Frajt. Bojanu sam vidjela i ranije, pratila sam što radi, iako je, nažalost, nisam imala prilike puno gledati u kazalištu. Njezinu majku znam dobro iz nekih prošlih vremena, a čim smo stigli u Zagreb, na premijeru “Pogrešnog čovjeka”, Marko Nikolić i ja smo je nazvali - kaže Gorica Popović, ugledna srpska glumica, koja je kao i Bojana Gregorić Vejzović angažirana u novoj RTL-ovoj seriji, programskom adutu te komercijalne televizije za nadolazeću sezonu.

Snimanje “Pogrešnog čovjeka” autora Jelene Veljače i Mila de Grisogona počelo je početkom kolovoza na Murteru, a nastavilo se u Zagrebu i Beogradu, jer priča svojom radnjom povezuje države bivše regije. Tako su se i hrvatski glumci, među kojima i glumica zagrebačke Gavelle, privremeno preselili u Beograd, gdje se serija uglavnom snima.

Poveznica s likom

- Igram ulogu Katarine Majdak koja je majka, odvjetnica, žena koja teško prihvaća svoj razvod. Kao i svi, bila sam na audiciji i u dogovoru s producentima opseg uloge usklađen je s mojim obavezama u kazalištu pa vjerujem da “bu sve dobro klapalo”, kako kažemo mi Zagrepčani - objašnjava Bojana. Na ono standardno novinarsko pitanje koje se uvijek postavlja glumcu kad dobije novu ulogu - koliko može naći poveznica, sličnosti sa svojim likom, Bojana uzvraća.

- Mogu pronaći poveznice, ne možda za direktne situacije, no prošla sam neke druge oblike razočaranja. I iz iskustva svojih prijateljica koje su sa mnom podijelile svoju tugu oko borbe za skrbništvo nad djecom i agonije koju su prošle zbog prepucavanja na sudu, puno sam toga naučila. Empatija prema navedenim situacijama je najnormalnija stvar, pogotovo kada imate iskustvo roditeljstva. Kraj ljubavi i zajedničkog života udarac je na emotivnu i psihološku ravnotežu svake osobe. Kako se s tim nositi, kako prepoznati pogreške koje su dovele do toga, sve su to zanimljivi predlošci za jednu ulogu i gradnju lika. U mnogim stvarima smo različiti, ali jedina stvar koju svi ljudi žele je voljeti i biti voljen. Tu je početak i kraj svih problema - objašnjava Bojana. U “Pogrešnom čovjeku” njezina bivšeg supruga Zlatka Majdaka glumi Dražen Čuček.

- Kakav je Čuček kao bivši muž? To ne bih znala (smijeh). S Draženom Čučekom odigrala sam više uloga na pozornicama. On je topla, sjajna duša, divan glumački partner koji je spreman napraviti sve na sceni kako bi “spasio” kolegu. Svoju ljubaznu narav u ulozi Zlatka savršeno prikriva i postaje najarogantnija spodoba koju gledatelj uživa promatrati - vrlo slikovito dočarava lik kolege Bojana Gregorić Vejzović. I dok je njezin muž u seriji poprilično neugodan lik, i Bojanina Keti mora se nositi sa svojim osobnim problemima, nesigurnostima. Jer prema karakterizaciji lika, “Keti je ljepotica koja se teško miri sa starenjem”.

Ulazak u pubertet

- Zapravo Keti baš obrnuto u jednom trenutku uviđa svoju snagu i prihvaća izazove koje joj život nosi te s veseljem korača sama u budućnost koje se ne boji. Što se mene osobno tiče, volim svoje godine. Uvijek sam bila svjesna da je ono što nosiš u glavi puno zamamnije od onoga što nosiš na glavi, jer ovo u glavi ostaje za sva vremena. Osobno, godine su mi donijele stabilnost, puno kreativne hrabrosti na pozornici i izvan nje. Karakterno uloge su zahtjevnije pa samim time izazovnije. Rasprave o ženama na temelju njihovih godina zapravo su omalovažavanje njihove vrijednosti u poslu kojim se bave, iako su sveprisutne. Godine su za policijska i bolnička izvješća, tako da, hvala na pitanju, mene tamo zasad još nema - uz smijeh uzvraća Gregorić Vejzović. U stvarnom životu Bojana je majka dvoje djece, 12-godišnjeg Raula i osmogodišnje Zoe. U RTL-ovoj seriji postala je majka tinejdžera Vena, prkosnog mladića s kojim ne može, barem ne na početku, nikako naći zajednički jezik. No, to je, kaže, nije preplašilo puberteta, za roditelje ponekad vrlo problematičnog razdoblja, na čijem je pragu sada i njezin Raul.

- Mogu vam samo odgovoriti da sam jako ponosna na sina koji je odličan učenik u dvije škole, vrlo samostalan te poštujući njegovu privatnost i njegovu želju, o njemu neću dalje govoriti. Pubertet je zasigurno turbulentno razdoblje s kojim se treba znati nositi. Ne postoji škola niti diploma za roditeljstvo, tako da smo na tom području svi amateri. Možemo se samo nadati da radimo dobro. Vrijeme je jedini istinski sudac koji će pokazati koliko smo bili uspješna podrška svojoj djeci. Sreća je što danas postoje mnogi programi podrške za roditelje. Unicef sa svojim programima, telefonom svakodnevno pruža mogućnost savjetovanja. Danas mislim da smo otvorenije društvo koje pita, priznaje nedoumice, pa se s njima i roditelji lakše nose - govori Gregorić Vejzović, dugogodišnja UNICEF-ova ambasadorica dobre volje. S ekipom na setu, glumcima uz čije serije i filmove su stasale generacije, poput Marka Nikolića i Gorice Popović, fantastično joj je raditi.

- Općenito se svi družimo međusobno. Snimaju dvije ekipe tako da nas uvijek ima dosta na setu. Pregršt je veselja u pauzama, prepričavanja anegdota, viceva, komentiramo predstave, a povremeno i naučimo tekst - uzvraća u šali glumica.

U Beograd zbog “Pogrešnog čovjeka” putuje najviše na tri dana. Snima se intenzivno po 12 sati dnevno, nakon čega odlazi nešto pojesti i juri u hotel naučiti manji “roman” napamet za sljedeći dan.

- Život glumca dok radi nije ni najmanje zanimljiv, hotel - set, set - hotel, i to je to ako želiš odraditi posao kako treba i preživjeti tempo snimanja od 7 do 19 sati. Šetnje gradom ostavljam za zadnji dan snimanja ako ne jurim iz Beograda na predstavu u Hrvatsku. Dosad sam imala uvijek samo po nekoliko sati slobodno prije odlaska u kući. Tada bih se obično nalazila s kolegicama i kolegama koje sam upoznala na nekim prijašnjim projektima, poput “Montevideo, Bog te video” i “Horvatovih”. Sigurna da će se još naći vremena za neki dobar gastro dnevnik, obećajem - odgovara.

Vjetar u leđa

Dosad joj se na snimanjima u Beogradu obitelj nije pridružila, uživali su, kaže, kupajući se na Pelješcu, no u planu je jedan od vikenda kad se sve poklopi. To će sada biti malo teže, jer počela je škola, a Bojana i njezin suprug Enes Vejzović koji također ima obaveza u kazalištu, imaju dvoje školaraca. Iako izbiva zbog posla, a ne razonode, i ne izbiva puno, glumica priznaje da ima tipičnu majčinsku grižnju savjest jer nije cijelo vrijeme sa svojom djecom.

- I kad radim u Zagrebu peče me savjest zbog toga koliko sam im od pomoći ili nisam kad radim. To je mora svih nas zaposlenih roditelja. Sreća je da moja uloga s obzirom na opseg, ostavlja dovoljno vremena za sve. U Beograd putujem jednom na tjedan i to se da uskladiti. Ali znate onu: “potrebno je cijelo selo da se podigne dijete”? To je istina, sada malo više uskaču bake i djedovi, na čemu smo beskrajno zahvalni - odgovara. Jedno od tih izbivanja od kuće bilo je zbog prošlotjedne dodjele Nagrade za glumačku bravuru na 13. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2018. godine, koja je pripala upravo Bojani Gregorić Vejzović za ulogu Kraljice Margarete u kazališnoj predstavi “Kralj Rikard III”.

- Svako priznanje je vjetar u leđa, pogotovo kad je riječ o internacionalnom festivalu. Moja Margareta ima samo tri scene od pet minuta, ali kad ste u predstavi koja traje dva i pol sata, tim više sam pod dojmom. Upravo zato beskrajno sam dirnuta. Zahvalna sam žiriju, od srca zahvalna mojem Aleksandru Popovskom, Marjanu Nećaku, Ivani Legati i cijelom ansamblu Gavelle. Glumački posao timski je rad i bez svih njih ne bih ni ja doživjela ovu sjajnu priliku - govori Bojana.

Opuštajući odmor

Sada je osim “Pogrešnog čovjeka” očekuje igranje predstava “Dvoje”, “Kolovoz u okrugu Osage”, “Kralj Rikard III”, “Sjećanje vode”, ili kako sam kaže, sasvim dovoljno izazova za ovu sezonu. Iza nje je pak ljeto koje je tradicionalno provela s obitelji na Pelješcu

- Imala sam 14 dana slobodno i najdivniji trenuci bili su kratko jedrenje s prijateljima i trenutak kad sam skupila hrabrost i na nagovor kćeri skočila sa stijene visoke četiri metra u more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:14