CROPIX
LOKOSIMA ISKLJUČENA DVA IGRAČA!

VIDEO: HAJDUK ŠKARICAMA OHANDZE POBIJEDIO NA MAKSIMIRU Frani Zolji prvo poništen gol jer je igrao rukom, ali ovu golčinu nitko ne može poništiti!

Hajduk je od dolaska Željka Kopića postao najneugodniji gost u Hrvatskoj. Bijeli su u 19. kolu HNL-a na gostovanju kod Lokomotive upisali i treću pobjedu (2:0) od dolaska Željka Kopića, te se bodovno izjednačili s Osijekom. Potez dana na Maksimiru napravio je Franck Ohandza, a onda i potvrdio slavlje u sudačkoj nadoknadi.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 10. prosinac 2017. 12:14

LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:1 (Ohandza 66', 94')

LOKOMOTIVA: Šemper - Barić, Oluić, Majstorović, Musa - Burić, Šunjić - Doležal, Majer, Ivanušec - Krstanović

HAJDUK: Letica - Tudor, Nižić, Lopez, Memolla - Radošević, Savvas, T. Bašić - Kožulj - Said, Ohandza

Crveni karton: Doležal (50, Lokomotiva), Majer (79, Lokomotiva)

-------------------------------------------------------------

Hajduk je uspio iščupati bodove u Zagrebu, na Maksimiru, protiv Lokomotive, Bijeli su zasluženo pobijedili s 2:0 i tako se izravnali po bodovima s Osijekom (po 35), ali zbog neznatno slabije gol razlike imaju treće mjesto.

Do pobjede su Splićani došli na račun sjajnih škarica, zaista atraktivnih od strane Kamerunca Ohandze u 51. minuti, koji je iskoristio izvanredan centaršut Saida. Drugi gol Ohandza je dao u zadnjim trenucima susreta...

Trener Hajduka Željko Kopić tako nastavlja seriju uspjeha otkako je preuzeo splitsku momčad: tri pobjede u gostima, jedna neodlučena u Splitu, dakle u prvenstvu na četiri utakmice deset bodova i uz to još plasman u polufinale Kupa Hrvatske glatkim uspjehom usred Osijeka.

Ambijent na Maksimiru uobičajen: domaćini praktično bez podrške osim povremeno grlatih dječaka iz nogometne škole Lokomotive, a s druge strane raspjevanih preko 500 navijača Hajduka, koji su po običaju počeli s bodrenjem sa zadrškom, ovog puta poslije 15 minuta, kolika je bila razlika „bijelih“ u bodovima od Dinama.

U prvom dijelu utakmice doslovno ništa - ništa, bez prave akcije, bez prilike, bez bilo čega zanimljivog, osim slučaja kada je Franck Ohandza u 18. minuti pokušao prevariti suca i rukom gurnuti loptu u mrežu.

U 51.minuti Jan Doležal je zaradio drugi žuti karton (prvi u 27.) i dobio crveni karton, pa tako Hajduka četrdesetak minuta ima igrača više. I u prvom poluvremenu gosti su dominirali, poslije isključenja Doležala to je bilo pogotovo izrazito. Zanimljivo, čim je sudac Zebec pokazao crveni karton Doležalu, Kopić je odmah poslao na teren Portugalca Huga Almeidu i tako pojačao svoj napadački korpus.

Onda je došao taj spektakularni gol Ohandze, pokazalo se odlučan za pobjedu, u 66. minuti, da bi u završnici sudac Zebec poslao u svlačionicu i Lovru Majera (drugi žuti) tako da je ta numerička prednost do kraja utakmice, tih desetak minuta, bila još očiglednija.

Ono što se događalo u sudačkoj nadoknadi vremena (u te četiri minute) zaista je bilo šokantno: Almeida je propustio idealnu priliku za 2:0, onda je kapetan Šunjić poslije dodavanja Capana pogodio vratnicu da bi na kraju Ohandza još jednom dokazao svoje sposobnosti, postigaši drugi gol.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:35