ŽIVOT U DOBA PANDEMIJE

VIDEO: GDJE ĆE TISUĆE ZAGREBAČKIH ŠKOLARCA NAJESEN IĆI U ŠKOLU? Oštećene zgrade obišli smo s arhitekticama koje kažu da mnoge nisu pogodne za rad

Ovaj video dio je ciklusa 'Život u doba pandemije'
 Jutarnji list / HANZA MEDIA

Sada kada je jasno da se zbog pandemije velika većina hrvatskih učenika neće do kraja ove školske godine vratiti u učionice, ostaje neizvjesno gdje će na jesen nastavu pohađati nekoliko tisuća zagrebačkih školaraca čije su škole teško oštećene u potresu.

Uz dvije plesne škole najteže su stradale osnovna škole Petra Zrinskog u Krajiškoj ulici i Gornjogradska gimnazija na Katarininu trgu koje sasvim sigurno neće biti obnovljene do rujna.

Gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić nam otkriva kako će obnova nekih školskih zgrada potrajati sve do kraja iduće godine, a cijeli će razredi biti preseljeni u druge školske objekte.

Oštećene škole u središtu Zagreba obišli smo u društvu arhitektice dr. sc. Mije Roth Čerine, izvanredne profesorice na Arhitektonskom fakultetu i dr. sc. Tamare Bjažić Klarin, više znanstvene suradnice na Institutu za povijest umjetnosti.

One zaključuju kako mnoge školske zgrade zbog dugogodišnjeg neulaganja danas ne zadovoljavaju ne samo protupotresne nego i protupožarne pa i suvremene pedagoške standarde. Također upozoravaju nadležne o čemu treba posebno voditi računa prilikom njihove sanacije.

Ostale reportaže iz ciklusa Život u doba pandemije' pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:19