ŽIVOT U DOBA PANDEMIJE

VIDEO: KLAPA KOJA SAVRŠENO IZVODI KLASIKE, A U NJOJ NEMA DALMATINACA! Otkazani su im svi nastupi, ali pronašli su način kako uveseljavati publiku

Ovaj video dio je ciklusa 'Život u doba pandemije'
 Jutarnji list / HANZA MEDIA

Da doba pandemije nije baš sretno vrijeme za glazbenike uvjerili su se u protekla dva mjeseca članovi zagrebačke klape Sagena. Svi koncerti i nastupi od kojih kao profesionalni glazbenici zarađuju za život, do daljnjega su otkazani.

No, četvorica mladih glazbenih umjetnika Lobel Barun, Josip Švagelj, Marko Ivković i David Ropac dobro znaju da bez glazbe njihov život nema mnogo smisla, a uvjereni su da živa svirka nedostaje i njihovim sugrađanima. Stoga su odlučili Zagrepčane počastiti živom svirkom na ulici, a za nekoliko prvih nastupa koje su održali krajem travnja i početkom svibnja kao pozornicu su odabrali plato ispred ulaza u Ugostiteljsko-turističku školu u naselju Utrina.

Iako nitko od njih četvorice nije Dalmatinac, zvuci dalmatinske klapske pjesme kao i drugih popularnih hitova uz gitaru, bubnjeve i harmoniku svaki put izmame ljude na prozore i balkone, a neki se i spuste da improvizirane pozornice kako bi ih – svejedno držeći propisanu distancu od dva metra – nagradili pljeskom i zahvalili im što im svojim muziciranjem uljepšavaju večeri.

Ostale reportaže iz ciklusa Život u doba pandemije' pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 21:38