ŽIVOT U DOBA PANDEMIJE

VIDEO: 'POGLEDAJTE! OVO JE SVE ŠTO JE OSTALO OD MOG AUTOMOBILA' Vlasnica uništenog Opela otkrila nam je koliko je novca dobila za svog 'ljubimca'

Ovaj video dio je ciklusa 'Život u doba pandemije'

Na praznom parkirališnom mjestu u Đorđićevoj ulici na asfaltu se vidi velika crna mrlja od prolivenog ulja. To je, kaže nam profesorica glazbenog Ivana Lacković, sve što je ostalo od njezinog automobila na koji su se srušile cigle sa zgrade ispred kojeg je bio parkiran. Njezina Opel Zafira jedan od je nekoliko stotina autobila koji su u potresu potpuno uništeni ili teško oštećeni.

Njihovi vlasnici već mjesec dana pokušavaju saznati kome se trebaju obratiti za eventualnu naknadu štete. Od policije još nisu dobili ni službene zapisnike o šteti koju su prijavili, prijave su poslali Gradu Zagrebu i čekaj odgovor, Zagrebparking tvrdi da nije odgovoran za štete nastale na vozilima parkiranima na mjestima koja naplaćuju građanima…

Vlasnici oštećenih automobila u centru međusobno komuniciraju preko društvenih mreža i tračak nade vide u mogućnosti da im odštetu plate osoguravajuće kuće kod kojih su osigurane zgrade s kojih je materijal pao na njihova vozila. No, osiguravatelji su, čini se, pronašli način da zaobiđu plaćanje.

U Ministarstvu graditeljstva koje izrađuje poseban zakon kojim bi trebala biti regulirana obnova šteta od potresa pokušali smo saznati jesu li vodili računa i o stradalim automobilima. Odgovor, međutim, ne zvuči ohrabrujuće. Grad po zakonu mora platiti samo pet posto šteta, a svi ostali od ovoga problema peru ruke i nije ih briga za ljude koji nemaju novca za skupe popravke ili kupovinu novog, makar i rabljenog, automobila.

Ostale reportaže iz ciklusa 'Život u doba pandemije' pogledajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:50