PRIJENOS VLASTI

BARACK OBAMA ČESTITAO TRUMPU 'Dođi sutra u Bijelu kuću, a Hillary se divim zbog kampanje koju je vodila diljem Amerike'

 Carlos Barria / REUTERS

Američki predsjednik u odlasku Barack Obama nazvao je novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa u srijedu ujutro kako bi mu čestitao na pobjedi na izborima te Hillary Clinton izrazio "divljenje zbog solidne kampanje koju je vodio diljem zemlje", piše u priopćenju Bijele kuće.

"Predsjednik je pozvao novoizabranog predsjednika da dođe u Bijelu kuću u četvrtak, 10. studenoga, kako bi popričali o planiranju prijenosa na kojem njegova ekipa radi već gotovo godinu dana. Zajamčiti uravnotežen prijenos vlasti jedan je od prioriteta koje si je predsjednik postavio početkom godine, a susret s novoizabranim predsjednikom sljedeća je etapa na tom putu", dodaje se u priopćenju.

"Predsjednik će u izjavi u srijedu u Bijeloj kući govoriti o rezultatima izbora i mjerama koje možemo poduzeti kao zemlja da se ponovno okupimo nakon grube kampanje."

Magnat nekretnina je usprkos prognozama pobijedio u utrci za Bijelu kuću u utorak navečer potukavši demokratsku kandidatkinju Hillary Clinton. Trump je u govoru nakon pobjede koristio smiren ton koji nosi poruku pomirenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:50