MIŠEL PAVLOVIĆ

AFERA MUNICIJA Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor osumnjičeniku za šverc oružja u zračnoj bazi u Zemuniku: 'To je jedina ispravna odluka'

 
Mišel Pavlović
 Jure Miskovic / CROPIX

Osumnjičeni za švercer oružja iz afere Municija u zračnoj bazi u Zemuniku, 36-godišnji Mišel Pavlović, u subotu je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske te je ispitan u državnom odvjetništvu.

Nakon ispitivanja u DORH-u, priveden je sucu istrage koji je odbio prijedlog za istraživanje istražnog zatvora.

"To je zapravo jedina točna odluka koju je sudac mogao donijeti sukladno Zakonu", prokomentirao je odluku zadarskog suca Ivana Markovića, Boris Radman, odvjetnik osumnjičenog, prenosi Dnevnik.hr.

Kriminalistička istraga o krijumčarenju oružja u vojnoj zrakoplovnoj bazi Zemunik je završena. Slučaj je proslijeđen Državnom odvjetništvu, a prijavljeno je ukupno šestero ljudi, među kojima trojica pilota.

Pavlović je prvi put priveden 8. studenoga zbog sumnje da je inicirao i poticao šverc oružja, ali je nakon ispitivanja kod suca istrage pušten da se brani sa slobode. Ponovno je priveden u petak, 22. studenoga.

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin za Hinu je izjavila da je provedeno kriminalističko istraživanje u kojemu se 36-godišnjaka sumnjiči za nedopušteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te da se kriminalistička istraživanja i dalje nastavljaju.

Neslužbeno se doznaje da je Pavlović, prema novoj kaznenoj prijavi koja se vodi odvojeno od prve od 8. studenoga, prodao veću količinu vojnog oružja 46-godišnjem Zadraninu Mladenu Bencunu, jednom od civilnih sudionika afere Municija.

Pavlovića se dovodi u vezu sa švercom oružja u koji su, uz njega, bila uključena i trojica pilota te dva civila od 42 i 56 godina, a policija je podnijela prijave protiv sve šestorice.

Prema dosadašnjim neslužbenim informacijama objavljenim u medijima, prijavljeni su vojni piloti bojnik Ivan Krizman, bojnik Zdenko Košutić i civili Mišel Pavlović, vlasnik Auto salona BMW iz Bibinja, Ivica Vlakić, bivši dogradonačelnik grada Zadra iz redova stranke MODES, Mladen Bencun, Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke Aservo, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, koji je ujedno i vlasnik trgovine oružja "Magnum" te jedna osoba iz Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:23