VIŠE UHIĆENJA

AKCIJA HRVATSKE I TALIJANSKE POLICIJE Uhitili hrvatsko-srpsku bandu povezanu s Pink Pantherom koja je u Veneciji izvela jednu od najvećih pljački

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.11.2018. u 17:08

Polizia di Stato via MUP RH

 

Hrvatska policija je nakon višemjesečne intenzivne suradnje s talijanskom policijom (Polizia di Stato) u srijedu uhitila četvoricu hrvatskih državljana i to 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka osumnjičenih za krađu nakita milijunske vrijednosti u siječnju ove godine u Veneciji, potvrdili su u četvrtak u MUP-u.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palači pod nazivom 'Blaga mogula i maharadža”. Kako navode u hrvatskoj policiji, čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko 2 milijuna dolara. Dinastija al-Tani vlada Katarom i jedna je od najbogatijih obitelji na svijetu.

The Grand palais opens the exhibit From the Mughals to the Maharajas : Jewels from the Al Thani Collection .
270 jewels from Indian historic jewellry , diamonds , jade , and other treasures from the XVII th century to now . On display until june 5th.
PARIS 28 March . 2017//GINIES_1513.4702/Credit:GINIES/SIPA/1703271830, Image: 326714571, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Izložba ‘Blaga mogula i maharadža. Kolekcija Al Thani’

 

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave istarske temeljem europskih uhidbenih naloga.

Jedan od uhićenih hrvatskih državljana se pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije 'Pink Panther' te je za njim raspisana međunarodna potraga i od strane Švicarske zbog krađe nakita u vrijednosti od osam milijuna švicarskih franaka u ožujku 2011. godine u Baselu tijekom izložbe “Baselworld 2011“.

U sklopu iste akcije u četvrtak je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Republike Srbije, također temeljem europskog uhidbenog naloga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, navode u hrvatskoj policiji.

Polizia di Stato via MUP RH
Polizia di Stato via MUP RH
Polizia di Stato via MUP RH
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo