PRIJETI MU 3 DO 15 GODINA ZATVORA

'AKO ME ORALNO NE ZADOVOLJIŠ NEĆEŠ ŽIVA IZAĆI'! Potvrđena optužnica protiv Riječanina (56) koji je godinama seksualno zlostavljao svoju kćer

 Screenshot/YouTube/Profimedia

Vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo je jučer optužnicu 56-godišnjem Riječaninu za sedam teških kaznenih djela, prije svega dugogodišnje fizičko i seksualno incestuozno zlostavljanje i maltretiranje svoje kćeri, sada 33-godišnjakinje, piše Novi list.

Sredovječni Riječanin je pod teškim inkriminacijama smješten u riječki zatvor krajem travnja prošle godine, a istraga je na kraju potvrdila sumnje da je nesretna mlada žena bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njen otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja prošle godine pa je protiv njega i podignuta optužnica lani u listopadu.

Izvori bliski slučaju navode nam da se dio gnjusnih događanja, za koje se tereti Riječanin, zbio u proljeće pretprošle godine u stanu u kojem oboje žive. Primjerice, u jednom slučaju je, po dosadašnjim sumnjama, tražio da se s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a kad je ona to odbila, zaprijetio joj je da neće izaći iz sobe i stana. Potom je s nje počeo skidati odjeću, a onda – primijenivši silu te iskoristivši kćerin strah i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon čin o kojem je riječ izjednačava sa silovanjem. Među ostalim, inkriminiran je i slučaj kad je u pijanom stanju udario i maltretirao nesretnu žrtvu.

Optuženi za teško pojmljivo seksualno zlostavljanje i dalje se nalazi u pritvoru, a prijeti mu kazna od tri do 15 godina zatvora.

Procedura je takva da će spis o slučaju dalje biti dodijeljen novom raspravnom sucu riječkog Županijskog suda, koji nije odlučivao o utemeljenosti optužnice, te će zakazati pripremno ročište na kojem će optužba i obrana iznijeti dokaze koje namjeravaju predočiti na suđenju. Proces će biti zatvoren za javnost, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:49