NEODGOVORNI GRAĐANI

ARSENAL ORUŽJA NA SMETLIŠTU Na odlagalištu otpada u Vinkovcima pronađen eksploziv i streljivo

VINKOVCI - Djelatnici Centra za reciklažu sekundarnih sirovina u vinkovačkoj su poslovnoj zoni "Zalužje" tijekom vikenda među sirovinama pronašli razne vrste odbačenog eksploziva i streljiva, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska policija.

Razvrstavajući sirovine, djelatnici su pronašli odbačenu ručnu kumulativnu bombu, minobacačku minu, topovski projektil, pancirno zrno topa, dva dijela projektila za ručni bacač raketa, tri komada streljiva za protuavionski top te 500 komada različitog streljiva i praznih čahura.

Policija je izvijestila i da je u dvorištu obiteljske u kuće u ulici Alojzija Stepinca u vinkovačkoj gradskoj četvrti Vinkovačko Novo Selo pronađena PVC vrećica sa 70 komada streljiva za pištolj, dok je u u Komletincima na vinkovačkom području, na oranici oko 200 metara od kuća, pronađen odbačeni topnički projektil kalibra 100 milimetara.

Projektil su na siguran način na samom mjestu pronalaska uništili djelatnici protueksplozijske zaštite vukovarsko-srijemske policije, dok je oružje i streljivo pronađeno u Vinkovcima i Komletincima pohranjeno u skladištu do uništenja.

Iz policije upozoravaju kako je odbacivanje minsko-ekslozivnih sredstava i oružja u okoliš krajnje neodgovoran čin koji može rezultirati nesrećom i tragedijom.

Stoga apeliraju na građane da ne odbacuju takva i druga opasna sredstva, jer njihovo postojanje i želju za dragovoljnom predajom mogu bez sankcija prijaviti u najbližu policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:52