POŽAR U ZADRU

AUTO VLASTITE SUPRUGE PRETVORIO U BUKTINJU Cijeli dan ga je 'mjerkao' prije nego ga je zapalio, a onda je vikao na vatrogasce kad su ga došli gasiti!

 
 Jure Mišković / Hanza media

Cijele nedjelje M.K. (42) je bio neuobičajeno nervozan. Susjedi su primijetili kako ulazi i izlazi iz kuće, kako obilazi automobil i nikako se nije mogao smiriti.

Znali su da je bio maloljetni branitelj i da ga muče neki obiteljski problemi, ali nikome ni na kraj pameti nije bilo da bi sve to u nedjelju oko 20 sati moglo završiti paljenjem ženinog automobila u dvorištu ispred vlastite kuće u Riječkoj ulici na zadarskom predjelu Stanovi. Na teren su odmah izašli vatrogasci koji su ugasili vatru oko 21 sat, ali automobil u vlasništvu 38-godišnjakinje u potpunosti je uništen.

Jure Mišković / Hanza media

- Cili je dan rondao po dvorištu.... bio je jako nervozan. Nije se mogao smiriti. Motao se oko ženinog automobila, a onda je to planulo. Nastala je velika buktinja i svi su se prepali. Srećom su brzo došli vatrogasci, ali je i na njih jako vikao i bio neugodan. Jedva su ga smirili - rekao je muškarac iz Riječke ulice za Zadarski.hr.

Četvrta paljevina

Dojavu o požaru na osobnom automobilu marke “Ford mondeo” u Riječkoj ulici policija je dobila oko 20.18 sati kada je uhitila 42-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s požarom.

Jure Mišković / Hanza media

- Rezultati očevida pokazali su da je požar na automobilu namjerno izazvan otvorenim plamenom djelomično gorivom tvari. Materijalna šteta se još uvijek utvrđuje, a o motivu se još ne može govoriti - rekla je glasnogovornica policije Ivana Grbin dodajući kako je još u tijeku krimanilistička obrada kojom će se rasvijetliti sve okolnosti ovog incidenta. Protiv Zadranina slijedi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Jure Mišković / Hanza media

Od početka godine ovo je četvrta namjerna paljevina automobila u Zadru, u kojima je ukupno stradalo šest vozila. Prvi podmetnuti požar dogodio se u noći između 1. i 2. siječnja, kada su namjerno zapaljeni VW Tiguan i Renault Twingo u vlasništvu obitelji koja u Zadru ima nekoliko ugostiteljskih objekata.

Prošle godine u Zadru je zabilježeno pet namjerno izazvanih požara na automobilima. Tada je uhićen samo jedan počinitelj protiv kojeg je podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Prošlogodišnji namjerni paleži započeli su početkom siječnja kada je na zadarskim bedemima zapaljen BMW njemačkih registarskih oznaka u vlasništvu 63-godišnjakinje.

Međusobni sukobi

Automobil je u to vrijeme koristio njen 38-godišnji sin, a požar je u potpunosti uništio prednji dio automobila.U svibnju su zapaljeni Audi i Opel u vlasništvu 46-godišnjaka i njegove supruge. PU zadarska je tada objavila kako je požar zbog kojeg je privedena 23-godišnjakinja izazvan zapaljivom tekućinom. Oštećeni 46-godišnjak i osumnjičena 23-godišnjakinja su u široj rodbinskoj vezi, a iza sebe su imali međusobne sukobe te prijave policiji zbog narušavanja javnog reda i mira.

Lipanj u Crnom pokraj Zadra također je bio u znaku namjerne paleži u kojem su izgorjela čak tri automobila. Požar je namjerno izazvan tijekom noći, a zapaljen je Mercedes i BMW u vlasništvu 44-godišnjaka, dok je plamenom zahvaćen i kombi istog vlasnika. Materijalna šteta iznosila je oko 400 tisuća kuna. Na zadarskom Smiljevcu gorio je u srpnju osobni automobil u vlasništvu 49-godišnjaka.

Izvršenim očevidom utvrđeno je kako je požar izbio na prednjem sjedalu automobila izazvan toplinskom energijom otvorenog plamena ili dijelova gorivih tvari. Zadnji podmetnuti požar u 2018. godini bio je onaj u listopadu kada je u ulici Put Vrela požar podmetnut na BMW-u zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjaka. Požar je zahvatio i susjedno parkirano vozilo, Peugeot u vlasništvu 43-godišnjakinje, javlja Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:23