PROVALNIČKA BANDA

BANDITI TJEDNIMA PRIPREMALI PLJAČKU U ČAZMI Kad su vidjeli policiju počeli su bježati, a torbu s oružjem bacili su u rijeku koju su potom i preplivali

 
 MUP

Policija je provela istragu nad četvoricom muškaraca koji su počinili krađu na području Čazme, izvještava PU bjelovarsko-bilogorska.

Dvojica osumnjičenih su tijekom svibnja i lipnja prikupljali podatke o članovima obitelji koji žive zajedno u obiteljskoj kući, njihovim navikama i rasporedu prostorija u kući s namjerom pljačkaškog pohoda.

U pljačku su krenuli automobilom koji nikada nije bio registriran u RH i u četvrtak u noći došli u Čazmu te parkirali nekoliko stotina metara od kuće gdje će počiniti pljačku, na skrovitom mjestu kod nasipa rijeke Česme.

Namjeravali su provaliti u kuću pomoću ljestvi i uz korištenje alata pogodnog za provaljivanje. Planirali su opljačkati ukućane uz prijetnju oružjem.

Policija ih je uočila kad su bili u blizini kuće, pa su provalnici stali bježati u šipražje. Torbu s oružjem i alatom su odbacili u rijeku Česmu, koju su preplivali i prikrili se na desnoj obali.

Istim putem za njima su u traganje krenuli policajci koji su ih zatekli i silom uhitili jer su obojica provalnika pružala otpor. Jedan od uhićenih je pritom zadobio tjelesne ozljede.

Ronioci su u koritu rijeke Česme pronašli torbu u kojoj se nalazio pištolj, sklopivi nož, metalna teleskopska palica, sprej sa nadražljivom tvari, više komada odvijača i metalni „pajser“.

Zatim su uhićeni i pomagači, pa su zatim svi zajedno predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Bjelovaru. Načelnik Policijske uprave je donio ocjenu da su policijski službenici sredstva prisile uporabili opravdano i zakonito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:51