ČEKA SE ODLUKA SUDA

BEOGRADSKI MEDIJI: SPLITSKI HULIGANI SVE PRIZNALI!? Dobit će kratkotrajnu zatvorsku kaznu i bit će protjerani iz Srbije

 
 Profimedia, ATA Images Editorial

Šestorica hrvatskih državljana koji su sudjelovali u tučnjavi na utakmici Partizan - Crvena Zvezda, postigli su dogovor s tužiteljstvom u Beogradu prema kojem će priznati nasilničko ponašanje u zamjenu za zatvorsku kaznu do šest mjeseci, javlja Politika.

Inače, u Srbiji je za izazivanje nereda na javnom mjestu i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi najveća moguća zatvorska kazna 12 godina.

Podsjetimo, prema dosad poznatim informacijama na stadionu Partizana su se 13.12.2017. potukle dvije sukobljene frakcije "navijača" Partizana, od kojih je jedna "uletjela" sa zapada na jug u namjeri da "vrati" primat na tribini. U njoj su bili i huligani iz Splita kojima je za tučnjavu navodno isplaćeno nekoliko tisuća eura. Nakon utakmice policija ih je privela s još 20 drugih huligana.

Ako do nagodbe zaista dođe, nakon odslužene kazne zatvora huligani će biti protjerani iz Srbije, uz zabranu ulaska u zemlju na tri godine.

"Pregovori" su trajali svega dva dana, piše beogradski dnevnik, a potpisivanje sporazuma je zakazano za 23. siječnja, poslije čega će se zakazati ročište na kojem bi sud trebao da prihvatiti ili dobiti nagodbu.

Spomenimo još da se splitska šestorka - Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović - i dalje se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:18