HOROR NA SILVESTROVO

BIO JE TO DOČEK NOVE GODINE IZ NOĆNE MORE Mladić zaključao maloljetnicu u stan, demolirao kompletan inventar pa je silovao: 'Ubit ću te!'

Ilustrativna fotografija
 Ronald Goršić / / CROPIX

Protiv 19-godišnjaka s područja Splita otvorena je istraga zbog sumnji da je u noći sa 31. porsinca na 1. siječnja, tijekom dočeka Nove godine, silovao maloljetnicu (17) i porazbijao inventar apartmana u kojem su slavili.

Prema priopćenju splitskog ŽDO-a, maloljetnica se s nekoliko prijatelja nalazila u jednom apartmanu kada je 19-godišnjak počeo divljati. Prijeto joj je ubojstvom te je zaključao i sobu i silovao. Pritom se, kako stoji u rješenju o provođenju istrage, nije zaustavio već je porazbijao pola apartmana - ekran televizora, komodu, stakla na balkonskim vratima, ladicu kozmetičkog stola, kantu za smeće i više keramičnkih pločica, čime je vlasniku apartmana nanio štetu veću od deset tisuća kuna.

Kriminalističko istraživanje pokazalo je da je djevojka i ranije imala problema s nasilnim mladićem. Sumnjiči se da ju je od rujna 2018. konstantno zlostavljao, prijetio joj ubojstvom, hvatao je za vrat i gušio, a preko mobilnog telefona prijeteće je poruke slao i njenim roditeljima. Navodno je djevojka s njime bila u vezi, no zbog njegovog ponašanja tu je vezu htjela prekinuti.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je mladiću istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i ponavljanja kaznenih djela, priopćilo je splitsko tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:02