SPLIT

'BIO SAM PIJAN, A HTIO SAM SE OSVETITI BIVŠEM GAZDI JER MI NIJE DAO PLAĆU' Kuhar betonskim blokom demolirao pečenjaru u kojoj je radio

 Duje Klarić / Ilustracija / HANZA media

Na pola godine zatvora, što neće ni odslužiti ukoliko u roku od godinu dana ne počini neko novo kazneno djelo, na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno je osuđen 36-godišnji kuhar Toni M. iz Splita i to zbog pokušaja teške krađe, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, on je 27. kolovoza 2014. godine oko 5,10 sati u Splitu došao na Bačvice i bacio komad betonskog bloka u prozor pečenjarnice "BAČE". Kad je razbio prozor, ušao je unutra želeći, po presudi, ukrasti što god vrijedno nađe, no u tome ga je spriječila policijska ophodnja koja je naišla pa je pobjegao bez ikakva plijena.

U svojoj obrani dosad neosuđivani kuhar priznao je sve za što ga je ODO teretilo, rekavši sucu Zoranu Ivaniševiću da je prije pokušaja provale pio alkohol, a da je sve ovo napravio iz "dišpeta", odnosno osvete.

- U pečenjarnici sam prije ovoga bio zaposlen, iako me vlasnik nije formalno prijavio. Rad tamo mi nije ostao u dobrom sjećanju i vlasnik mi nije niti isplatio plaću za vrijeme koje sam tamo odradio, pa sam odlučio napraviti ovo da se osvetim. Spreman sam mu nadoknaditi štetu, odnosno platiti razbijeno staklo - rekao je momak sucu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:07