ŽELITA TOMIĆ

Bivša Cvikova cura svjedoči, suđenje zatvoreno za javnost

Želita Tomić, Cvikova bivša ljubav i partnerica u dilanju droge, danas će dati presudan iskaz protiv korčulanskog dilera. Suđenje je zatvoreno za javnost.
Split, 201009.Danas je na Zupanijskom sudu u Splitu nastavljeno sudjenje Jaksi Cvitanovicu Cviku i skupini Korculana koji su optuzeni zbog udruzivanja u kriminalnu skupinu koja je na tom otoku rasparcavala opijate. Sudjenje je zapocelo ispitivanjem kljucne svjedokinje Zelite Tomic.Na fotografiji svjedokinja Zelita Tomic koja se sakrivala od fotoreportera.Foto: Mario Todoric / CROPIX
 Mario Todorić/CROPIX

SPLIT - Uskokova krunska svjedokinja Želita Tomić je jutros ipak došla svjedočiti u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika i njegovih dilera, no sudac Zoran Matulović je udaljio novinare i publiku iz velike dvorane splitskog suda na prijedlog Cvikovog branitelja Jadrana Franceschija koji je zatražio izuzeće javnosti - jer se radi o krunskoj svjedokinji.

Želita je ušetala u sudnicu trudna, naoko preplašena. Dok je sklanjala lice od televizijskih kamera i fotoreportera ugledala je Cvika, pa više nije znala kuda da usmjeri pogled. U jednom trenutku je izgledalo kao da će ročište biti odgođeno jer se nije pojavila okrivljena Ana Birimiša koja je jučer primljena na Infektološki odjel u Dubrovniku zbog akutnog zaraznog meningitisa.

Birimišin branitelj Željko Gulišija je priložio u spis medicinsku dokumentaciju, no sudac Matulović se potrudio i da to telefonski provjeri u dubrovačkoj bolnici.

Kako je rekao, prim.mr.sc. Ljiljana Betica Radić ga je izvijestila da je Birimiša ležala na neurologiji, no da joj je zbog pogoršanog stanja izvršena punktacija kojom je utvrđen meningitis.

Kako je sucu rečeno da može proći i tri mjeseca do njenog potpunog oporavka, na prijedlog tužiteljice Natalije Petković je odlučeno da se Birimiša izdvoji od ostatka skupine, pa će joj se suditi zasebno.

Kad su opet stvoreni uvjeti za nastavak suđenja, stali su negodovati neki od branitelja ostalih optuženika.

- To više nije to... - dobacio je odvjetnik Evelin Tonković, a odvjetnika Leopolda Aljinovića je zanimalo na koje okolnosti će sada ispitivati Želitu ako je Birimiša „ispala“ iz spisa. Tražili su izmjenu optužnice, no sudsko vijeće je bilo odlučno da će se Želita Tomić ispitati baš danas.

Cvik je djelovao nervoznije no inače, prstom je dozvao Franceschija da se prošeta do njega, pa je odvjetnik nakon konzultacije zatražio da se isprazni sudnica dok Želita svjedoči. Natalija Petković nije imala ništa protiv, pa je sudac Matulović udovoljio zahtjevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:08