DINO DRPIĆ

BIVŠI DINAMOVAC I NEKADAŠNJI MUŽ NIVES CELZIJUS NA SUĐENJU KONOBARU OPTUŽENOM ZA KAMATARENJE 'ZABORAVIO' VAŽNE DETALJE 'Možda me se krivo razumjelo'

 
Dino Drpić, arhivska fotografija
 Tea Cimaš / CROPIX

Svjedočenjem Dine Drpića, bivšeg Dinamova stopera, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje konobaru Danijelu Despotoviću, optuženom da je posrnulom nogometašu prijetio pištoljem potražujući svojih 5000 eura s kamatama koje mu je posudio. Drpićev iskaz u sudnici se razlikovao u ključnim detaljima od onog koje je dao u Državnom odvjetništvu prije dvije godine, a za kontradiktornosti i blijeda sjećanja Drpić nije imao objašnjenja. Povod svemu je 5000 eura koje je Despotović još 2013. godine posudio nogometašu. Novac je odmah prokockao i do danas ga nije vratio, a konobaru, koji odbacuje krivnju, se sudi zbog pokušaja protupravne naplate.

- U jednom casinu na platou u Zinke Kunc sam kockao i izgubio novac. Po izlasku van, prišao mi je jedan dečko koji je bio s okrivljenim te mi rekao da mi želi pozajmiti novac. Znao je da sam novac izgubio pa mi ga je tako ponudio, bez obveze da platim kamatu. Pristao sam i dao mi je 1000 eura. Vratio sam se u casino i sve izgubio pa mi je rekao da će mi posuditi još novca, ali da odem na živu igru pa smo otišli do Westina. On me čekao ispred hotela dok sam ja kockao. Tad mi je još dao 4000 eura. I njih sam izgubio pa sam mu obećao vratiti 5000 eura kroz par dana - ispričao je Dino Drpić koji se s Despotovićem oko povrata duga još čuo i susreo nekoliko puta. Susret na Savici je, prema Drpićevim tvrdnjama, završio navodnom prijetnjom pištoljem i pokušajem guranja u auto te traženjem trostruko većeg iznosa.

Zagreb, 140219.
Opcinski kazneni sud u Ilici, sudjenje Danijelu Despotovicu za iznudu nad Dinom Drpicem.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX
Danijel Despotović

- Rekao mi je da sam mu dužan 20.000 eura, na što sam mu rekao da kamate ne plaćam te da ću mu prvom prilikom vratiti 5000 eura. Pokušao me ugurati u auto. Primio me za ruku, ali sam se otrgnuo pa je rukom zamahnuo kao da će me udariti. Okrenuo se i otišao rekavši mi da ću vidjeti, da će me propucati. Pretrčao sam cestu, govorio sam mu da se smiri. Prijavio sam ga policiji. Nisam vidio pištolj za koji je rekao da ga ide izvaditi, već mi je samo rekao da će me propucati pa sam pobjegao. Policajci su mi rekli da okrivljenog nisu mogli locirati dva mjeseca i dali su mi uputu da mu se više ne javljam na mobitel pa i nisam kad me je zvao - rekao je još Drpić.

Odgovarajući na pitanja tužiteljstva nije se mogao sjetiti je li Despotović bio na njegovoj kućnoj adresi u potrazi za novcem ili ne, a za posuđeni novac, tvrdi da mu je rekao da nije njegov već od nekih Albanaca koji su u zatvoru i da će imati problema radi toga. Što se pištolja tiče, Drpić je u tužiteljstvu kazao da mu je Despotović prijetio propucavanjem tražeći povrat duga s kamatama tako što je “iz džepa trenirke izvadio manji crni pištolj koji je uperio u njega”, no u sudnici je priznao da pištolj nije vidio, da ga se možda krivo razumjelo te da je obzirom na položaj ruke u džepu i prijetnje propucavanjem zaključio da je imao pištolj u džepu. Na idućoj raspravi biti će saslušane Drpićeva majka i bivša partnerica Nives Celzijus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:04