BIVŠA DJEVOJKA VARAŽDINSKOG BAJKERA

'BIVŠI ME DEČKO HTIO SILOVATI!?' Osumnjičena Nuša Bunić tvrdi da je u samoobrani zarila nož u Nikolu Tureka

Nuša Bunić (21), djevojka osumnjičena da je svog bivšeg dečka Nikolu Tureka (30) ubola nožem u četvrtak između 3 i 3.30 sati, što je u noći s petka na subotu dovelo do njegove smrti, policajcima je ispričala da je to učinila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.

Potvrdio je to za lokalni internetski portal Varaždinski.hr i njezin odvjetnik Domagoj Krpina.

Opasna po svjedoke Djevojka se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, gdje je smještena zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela za koje je osumnjičena.

Nikola i Nuša prekinuli su vezu prije više od godinu dana u prijateljskim odnosima, no prijatelji i poznanici ističu da je djevojka u posljednjih nekoliko mjeseci opsjedala svog bivšeg dečka. On je unatoč tome i dalje pokušavao održavati prijateljske odnose s njom, a prijatelji pretpostavljaju da je bio zabrinut za nju jer je znao da njegova bivša djevojka ima velikih problema.

Suicidalne primisli

Njezini bivši školski kolege iz jedne privatne varaždinske gimnazije ispričali su nam da je imala velikih problema jer je bila potpuno nezainteresirana za nastavu i bilo kakve aktivnosti te da je bila izuzetno problematičnog ponašanja. Na njezinim su rukama često primjećivali ozljede karakteristične za osobe koje se same ozljeđuju, imala je i suicidalnih primisli, a ispričali su nam i da je u 4. razredu srednje škole propustila veći dio školske godine jer je iz njima nepoznatog razloga bila hospitalizirana.

Problematičnog je vladanja bila i u osnovnoj školi, a njezini poznanici pretpostavljaju da je “okidač” problema bio trenutak kad je u ranoj tinejdžerskoj dobi doznala da je posvojeno dijete i da njezini roditelji, jedan od prvih ratnih zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave varaždinske RODA i njegova supruga, nisu njezini biološki roditelji. Rođena je u Sisku 1996. godine, a u nepoznatim okolnostima posvojili su je ratni zapovjednik RODA i njegova supruga.

S Nikolom Turekom bila je u vezi prije dvije godine, dok je još pohađala završni razred srednje škole. Kolege kažu da je Turek po nju često dolazio u školu motociklom te da su ljeto proveli zajedno na moru. Prijatelji i poznanici rekli su nam da je bila jako zaljubljena u njega te da je, još dok su bili u vezi, bila izuzetno posesivna i ljubomorna. Nakon što su prekinuli, Turek je počeo vezu s drugom djevojkom, a s njom je, kažu, nastojao održavati prijateljske kontakte, čak i nakon što ga je počela sve više opsjedati i uznemiravati. Bojao se navodno za njezinu sigurnost, a njegova sadašnja djevojka smatra da je upravo to bio povod da se nađe s njom u noći sa srijede na četvrtak. Navodno ga je nazvala i rekla da će počiniti samoubojstvo te se zato odlučio susresti s njom. Automobilom su se odvezli do livade uz rijeku Dravu, na predjelu zvanom Beli Kipi, gdje ga je bivša djevojka ubola nožem u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju. Što je bilo povod za to, utvrdit će se istragom, no Bunić je policajcima ispričala da je to učinila u samoobrani jer ju je Turek pokušao silovati.

Pobjegla iz auta

Nakon što ga je ubola nožem, djevojka je pobjegla iz automobila, a teško ozlijeđeni Turek koji je obilno krvario pokušao se automobilom dovesti do bolnice. U Kumičićevoj ulici je, međutim, izgubio svijest, a tamo ga je pronašao prolaznik koji je pozvao hitnu pomoć i policiju. Iako su mu liječnici u prvi mah uspjeli spasiti život, nešto manje od 48 sati kasnije doživio je težak moždani udar od kojeg je i preminuo. Bit će pokopan u utorak u 14 sati na varaždinskom groblju. U međuvremenu brojni prijatelji i poznanici, među njima i njegova mlađa sestra Valentina, opraštaju se od njega dirljivim porukama na društvenim mrežama.

- Bolju osobu od svog brata nisam poznavala, i to ne zato jer mi je brat nego zbog njegovog prevelikog srca, zato što je bio spreman pomoći i vlastitom neprijatelju prije nego sebi, što ga je na kraju koštalo i života. Svi koji su ga poznavali, želim da ga pamtite po njegovim najboljim djelima, osmjesima, pričama, zafrkanciji i iskrenom prijateljstvu - poručila je Valentina Turek.

Po Nikolinoj želji, roditelji su donirali njegove organe

Kako smo neslužbeno doznali, članovi obitelji Nikole Tureka odlučili su nakon njegove smrti donirati njegove organe. Navodno je to bila i njegova želja. Kao predsjednik Moto kluba Baroker i zaljubljenik u motocikle bio je, naime, svjestan opasnosti koje vrebaju motocikliste na cestama, pa je članovima obitelji i prijateljima rekao da, u slučaju da mu se nešto dogodi, doniraju njegove organe, što su članovi obitelji nakon njegove smrti i ispoštovali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 05:54