OSUĐENI NASILNIK

BIVŠI POLICAJAC KOJI JE U ZAGREBU PRETUKAO KĆER (14) PREDAN PRITVORSKOM NADZORNIKU Djevojčica je od pijanog oca pobjegla skačući s balkona

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 19.02.2019. u 20:16

Ilustracija/HANZA MEDIA

Bivši policajac i osuđeni obiteljski nasilnik koji je u petak na uvjetnom dopustu pred sedmogodišnjim sinom istukao 14-godišnju kćer na Peščenici predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za nanošenje tjelesnih ozljeda i povredu djetetovih prava.

Kako je u utorak izvijestila zagrebačka Policijska uprava, završeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "tjelesne ozljede" i "povrede djetetovih prava na štetu kćeri" i kazneno djelo "povrede djetetovih prava na štetu sina".

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskome državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena je kaznena prijava.

Policija podsjeća da se u slučajevima na štetu djece kriminalističko istraživanje provodi krajnje obzirno vodeći brigu o zaštiti njihova identiteta kako se ne bi povrijedila njihova prava i izložilo ih se dodatnoj viktimizaciji, to jest kako bi se primarno zaštitili interesi prava djeteta.

Prema pisanju medija, bivši policajac uvjetno je pušten iz zatvora, gdje je bio zbog obiteljskog nasilja, kako bi bio s djecom dok im je majka u bolnici na operaciji. No, pijan je pretukao 14-godišnju kćer koja se morala spašavati skačući s balkona i trčanjem po ulici, a sve je gledao njezin sedmogodišnji brat. Majka djevojčice tvrdila je kako je policija reagirala prekasno, baš kao i susjedi, koji su rekli da je policiji trebalo više od sata da stigne do mjesta gdje je otac tukao kćer. No, iz policije tvrde da su 14 minuta od poziva uhitili počinitelja i da je tek bilo manjih komunikacijskih propusta.

Izdvajamo