SPORNE IZJAVE

BIVŠI SEVERININ MENADŽER OSLOBOĐEN OPTUŽBE ZA KLEVETU 'Gospodin Petrović nije iznosio neistinite činjenične tvrdnje znajući da su neistinite'

Tomica Petrović
 Damjan Tadic / CROPIX

Tomislav Petrović, bivši menadžer poznate hrvatske pjevačice Severine Kojić, oslobođen je optužbe za klevetu u predmetu koji je po privatnoj tužbi protiv njega pokrenuo Milan Popović, srpski poduzetnik i bivši muž spomenute pjevačice.

Nakon provedenog postupka oslobađajuću presudu u srijedu je donio sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb.

Milan Popović tužio je Petrovića za klevetu jer je, prema tužbi, 29. studenog 2016. godine iznio o njemu neistinite informacije s ciljem da našteti časti i ugledu privatnog tužitelja.

Radi se o Petrovićevim izjavama za RTL-ovu emisiju "Sve u šest", a koje su objavljene i uz članak na internetskoj stranici spomenute televizije pod naslovom: "Milan Popović ekskluzivno: Severina mi se već mjesec dana ne javlja na telefon, ne odgovara na poruke, ne dolazi po dijete".

Petrović je tada, odgovarajući putem e-maila na upit novinara RTL-a, izjavio za Popovića da "laže" te je ustvrdio kako je Popović "protiv Severine i njezinih bližnjih podigao 30-tak tužbi i sve ih je izgubio, a sve to radi kako bi Severini oduzeo dijete". Usto je naveo i kako se "broj tužbi povećao pogotovo nakon što se Severina udala što i dalje dokazuje da mu nikad nije bilo stalo do interesa djeteta".

U privatnoj tužbi navodilo se da je Petrović znao da njegove tvrdnje ne odgovaraju istini.

Međutim, sudac Zorislav Kaleb oslobodio je Petrovića optužbe za klevetu smatrajući da nije postupao s namjerom da naškodi časti i ugledu privatnog tužitelja. Sudac je zaključio da Petrović nije iznosio neistinite činjenične tvrdnje znajući da su neistinite, odnosno da nije imao svijest o djelu da bi iznosio nešto neistinito.

S obzirom na ovakav ishod postupka, podnositelju privatne tužbe Milanu Petroviću naloženo je plaćanje troškova kaznenog postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:34