UHIĆEN JE

BIZARNA PREVARA U JEDNOM ZAGREBAČKOM HOTELU Rumunj na recepciji uspio platiti račun valutom koja se više ne koristi

Robert Fajt / CROPIX

Ilustracija

Slučaj iz jednog zagrebačkoj hotela na području Medveščaka upozorava da se prilikom baratanja stranom valutom itekako treba obratiti maksimalna pažnja. Zbog prevare sa poljskim zlotima, zagrebačka policija uhitila je i kazneno prijavila 46-godišnjeg Rumunja koji je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Uhićeni Rumunj se, u konačnici, pokazao kao nepoželjni gost. Naime, policija sumnja da je dotični "prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe pribavi imovinsku korist" došao 27. siječnja oko 18.20 sati u hotel u Zagrebu gdje je zaposlenika na recepciji obmanuo.

Nakon što je iznajmio hotelsku sobu, recepcioneru je ponudio plaćanje u gotovini ali nakon što mu zamijeni poljske zlote u kune. Ništa tu ne bi bilo prevarno da mu gost nije tutnuo poljske novčanice koje više nisu u upotrebi.

- Ponudio je djelatniku recepcije da mu razmjeni poljske zlote s namjerom da od tog novca koji dobije u kunama, plati smještaj. Učinio je to iako je znao da te poljske zlote više nisu u opticaju kao zakonsko sredstvo plaćanja. Budući da zaposlenik hotela na recepciji to nije znao a niti je provjerio, prihvatio je razmijeniti 5000 zlota pa je gostu vratio 6669 kuna zadržavši pritom 1622 kune za troškove smještaja odnosno iznajmljivanja hotelske sobe - ističu iz PU zagrebačke.

Ukupna šteta koju je pričinio rumunjski gost je 8291 kunu, a zbog čega je prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo