UHIĆEN JE

BIZARNA PREVARA U JEDNOM ZAGREBAČKOM HOTELU Rumunj na recepciji uspio platiti račun valutom koja se više ne koristi

Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Slučaj iz jednog zagrebačkoj hotela na području Medveščaka upozorava da se prilikom baratanja stranom valutom itekako treba obratiti maksimalna pažnja. Zbog prevare sa poljskim zlotima, zagrebačka policija uhitila je i kazneno prijavila 46-godišnjeg Rumunja koji je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku.

Uhićeni Rumunj se, u konačnici, pokazao kao nepoželjni gost. Naime, policija sumnja da je dotični "prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe pribavi imovinsku korist" došao 27. siječnja oko 18.20 sati u hotel u Zagrebu gdje je zaposlenika na recepciji obmanuo.

Nakon što je iznajmio hotelsku sobu, recepcioneru je ponudio plaćanje u gotovini ali nakon što mu zamijeni poljske zlote u kune. Ništa tu ne bi bilo prevarno da mu gost nije tutnuo poljske novčanice koje više nisu u upotrebi.

- Ponudio je djelatniku recepcije da mu razmjeni poljske zlote s namjerom da od tog novca koji dobije u kunama, plati smještaj. Učinio je to iako je znao da te poljske zlote više nisu u opticaju kao zakonsko sredstvo plaćanja. Budući da zaposlenik hotela na recepciji to nije znao a niti je provjerio, prihvatio je razmijeniti 5000 zlota pa je gostu vratio 6669 kuna zadržavši pritom 1622 kune za troškove smještaja odnosno iznajmljivanja hotelske sobe - ističu iz PU zagrebačke.

Ukupna šteta koju je pričinio rumunjski gost je 8291 kunu, a zbog čega je prijavljen nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:09