NE IDE U ZATVOR

BLUDNE RADNJE POHOTNOG PODRAVCA Usred bijelog dana djevojku pred zgradom ulovio za međunožje i vikao: 'Šta se praviš fina...!'

Ilustracija
 Profimedia, Bod zlomu

Marko (30) je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog bludnih radnji koje je usred dana počinio prema djevojci, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro. Ne ide, dakle, u zatvor premda je prije dvije godine već pravomoćno osuđen zbog kaznenog djela nametljivog ponašanja prema drugoj djevojci, bivšoj partnerici, za što je dobio četiri mjeseca uvjetnog zatvora.

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, Marko je lani u srpnju oko 14 sati kod stambene zgrade u Čakovcu iz automobila počeo dobacivati djevojci (26).

– Kaj, sad me već ne poznaš – obratio joj se, piše Podravski.hr.

Kad je nesretna djevojka došla do automobila, uslijedio je pravi pakao. Marko ju je odjednom rukom kroz otvoreni prozor ulovio za međunožje.

– Kaj to delaš – vrisnula je djevojka i skočila naglo unatrag.

U tom času vozač je počeo izlaziti iz automobila i nekontrolirano joj vikati prostote.

– Hodi sim, kaj se praviš fina! Hodi mi popuši k… za 500 eura – sipao je nemoralne ‘ponude’.

Dok je djevojka u silnom strahu bježala u zgradu, pohotni Marko se nije dao smesti.

– Hodi sim da te poterem, popuši mi k…, ajde – galamio je i lupao po vratima zgrade kroz koja je u tom času djevojka uspjela pobjeći.

Marko je na sudu sve priznao i duboko se pokajao, što mu je uzeto kao olakotna okolnost u prilog osude na društveno koristan rad.

– Bio sam pijan taj dan. Inače ne pijem, pa je alkohol očito imao posebno jako djelovanje na moje ponašanje. Djevojci sam se nakon toga nekoliko puta ispričao preko njezinog oca. Molim vas da sve to uzmete u obzir i ne osudite me na osam mjeseci zatvora – branio se Marko na sudu.

Općinski sud je na koncu “kao posebno olakotnu okolnost uzeo to da je inkriminirane zgode bio pod utjecajem alkohola”. – Premda se u navedeno stanje doveo svojevoljno i na taj način prihvatio posljedice svojih djela, uz činjenicu da mu sud poklanja vjeru da ne konzumira alkohol često, iz istog razloga i konzumacija alkohola pred inkriminiranu zgodu dodatno je jako utjecala na ponašanje optuženika – navodi se u presudi.

Postane li presuda pravomoćna, Marko će morati odraditi ukupno 480 sati rada za opće dobro. Kad bi mogao za to koristiti puno osmosatno radno vrijeme, kaznu bi ‘odgulio’ za 60 radnih dana, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:01