STARI GRIJESI

BOGATI DOSJEI ČLANOVA ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE IZ SPLITA Obračuni pištoljima i šakama, dilanje marihuane, posjedovanje oružja...

 Čitatelj / Slobodna Dalmacija

Za sada je poznat identitet trojice uhićenih kao članovi zločinačke udruge, ali sigurno je da oni nisu jedini. Neslužbeno saznajemo kako je osim Deana Majstorovića (34) zvanog Điđi, Luke Buzdovačića (35) zvanog Sken i Ivana Šunjića uhićeno još osoba među kojima i članova obitelji njih trojice.

Splitska policija još uvijek nije izašla u javnost sa službenim podacima o broju osumnjičenika i inkriminacijama jer, kao i uvijek, čekaju da budu potpuno sigurno da neće biti ugroženi izvidi. Saznajemo kako je u kaznenoj prijavi kao glavni organizator svih kaznenih djela naveden Majstorović, a u pojedinima je i počinitelj. Uloge ostalih članova zločinačke udruge još uvijek nam nisu potpuno poznate, ali svi imaju stare grijehe u svojim dosjeima, piše Slobodna Dalmacija.

Dean Majstorović je prije ovoga uhićen u ožujku ove godine s pištoljem Češka zbrojovka s metkom u cijevi i punim spremnikom streljiva na Trgu gaje Bulata u večernjim satima za što je dobio prekršajnu prijavu. Dobio je tada deset dana zatvora i novčanu kaznu od 10.000 kuna.

U svojoj obrani je navodio kako oružje nosi jer je bio žrtva neuspjelog atentata početkom studenog prošle godine u Rendićevoj ulici. Tada je u ranim poslijepodnevnim satima na njega pucao još uvijek nepoznati muškarac. Nakon atentata je Majstorović nudio 10.000 eura nagrade osobi koja mu dojavi informacije o počinitelju.

Još uvijek je nepoznat i napadač na njega u ožujku 2016. godine kada je na parkiralištu na predjelu Smrdečac u večernjim satima pogođen s četiri metka. Kada je ulazio u automobil, pogođen je u lijevu nogu i u ruku. Ranjen je pao na tlo, a napadač ga je pogodio još dva puta u drugu nogu te mu je jednim metkom okrznuo rame.

Zbog zlouporabe droge osuđen je 2011. godine nakon uhićenja u uskokovoj akciji "Krilo". Teretio se kao član zločinačke udruge koja je prošvercala 17 kilograma marihuane iz BiH. Deana Majstorovića osudilo se za nabavu radi dilanja četiri kilograma “trave” te je dobio pet i pol godina zatvora.

Luka Buzdovačić je osuđen na godinu i pol dana zbog pucnjave kraj splitskog kafića “Krom” na raskrižju Ulice Domovinskog rata i Ulice slobode u kojoj je sudjelovao sa Željkom Rajićem, koji je sada u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama kao šef druge zločinačke udruge, piše Slobodna Dalmacija.

Rajić je tada dobio dvije godine zatvora, a incident se dogodio u lipnju 2008. godine oko 23 sata. U pucnjavi su ranjene tri osobe, dok ih je još pet lakše ozlijeđeno u tučnjavi prije oružanog obračuna. Tijekom suđenja na Županijskom sudu u Splitu pregledan je njegov izvod iz kaznene evidencije u kojem je imao brojne kaznene prijave zbog teških krađa, uništenja i oštećenja tuđe stvari te zlouporabe droga.

I treći uhićeni Ivan Šunjić ima dosje i to zbog držanja radi prodaje kilograma marihuane. Zbog svoje mladosti, jer je u ranim 20-tim godinama, osuđen je na rad za opće dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:03