UDARNA VIJEST

BRITANCI SE RASPISALI O UBOJSTVU NA ZRĆU Dok hrvatska policija traži osumnjičenog, naslovnice tabloida izvještavaju o tragediji na plaži

 
 CROPIX, Screenshot

Rano jutros oko 5 sati ispred noćnog kluba Kalypso na novaljskoj plaži Zrće, nožem je ubijen mladi državljanin Velike Britanije, a ozlijeđene su još dvije osobe. Policija je u međuvremenu identificirala osumnjičenog za ubojstvo, a Jutarnji popodne doznaje da je u tijeku potraga za njim.

U međuvremenu su se o ubojstvu raspisali i britanski tabloidi, među njima Daily Mail, The Sun i Daily Star, koji izvještavaju o ubojstvu i očevidu.

Daily Star je vijest o ubojstvu prenio kao 'udarnu', a navode i izjavu glasnogovornika iz Ministarstva vanjskih poslova koji kaže "da osoblje britanskog veleposlanstva u Zagrebu nudi podršku obitelji ubijenog Britanca". Također navode i da su članovi britanskog veleposlanstva osim s obitelji u kontaktu i s policijom i hrvatskim državnim odvjetnikom, te da surađuju kako god mogu.

Daily Mail u širokom izvještaju s fotografijama i više izvora piše o ubojstvu i istrazi, ali i tome da se klub Kalypso pred kojim se sve dogodilo, na svojoj web stranici predstavlja kao "pionir klupske scene na Zrću" kojeg posjećuju brojni partijaneri iz cijelog svijeta.

The Sun, osim izvještavanja o ubojstvu i očevidu, prenosi i izjave lokalnog konobara o tome da "ovo nije dobra reklama za turizam" i da se nada "da će policija brzo riješiti slučaj".

Inače, nadzorne kamere na Zrću snimile su jutrošnji napad u kojem je ubijen 26-godišnji britanski državljanin, a Jutarnji neslužbeno doznaje da je policija izuzela snimku.

Zahvaljujući njoj uspjela je identificirati osobe upletene u incident te je u tijeku potraga za ubojicom. Neslužbeno se doznaje da je zapravo bila riječ o sukobu dviju britanskih bandi.

Slučaj možete pratiti i na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:15