HOROR U KLENOVNIKU

BRUTALNI OBRAČUN PRED KRČMOM: BRAĆA ZBOG KONOBARICE OTELI I PREMLATILI PRAVOSUDNOG POLICAJCA Čekao nju, a dočekao njih dvojicu

Ilustracija
 Vlado Kos / CROPIX

Braća Stjepan i Robert Š. moraju isplatiti 40.500 kuna odštete Alenu B., kojeg su brutalno premlatili i oduzeli mu slobodu. Nemili događaj zbio se početkom prosinca 2013. na parkiralištu u neposrednoj blizini kafića 'Kod Ane' u Klenovniku, gdje su Stjepan i Robert Š., zajednički i dogovorno, izudarali Alena B. i nanijeli mu teške tjelesne ozljede, a potom su mu protupravno uzeli slobodu i prijetili mu, pišu Varaždinske vijesti.

Sve je počelo kad je B., prema dogovoru, na parkiralištu čekao konobaricu J. M., međutim, umjesto nje, pojavila su se dvojica braće, koji su ga počeli brutalno tući.

U jednom trenutku prisilili su ga da uđe u automobil i sjedne na suvozačevo mjesto, tj. uz Stjepana, a potom ga i zatvorili. Nakon toga je Stjepan upalio vozilo i naglo krenuo, kako bi Alen pomislio će ga odvesti u šumu i zaklati.

Nakon određenog vremena Alen je uspio uhvatiti volan vozila, zatim iz brave izvaditi kontakt ključ te pobjeći iz automobila i pozvati policiju, pišu Varaždinske vijesti.

U tužbi koju je naknadno podnio protiv dvojice braće, Alen je naveo kako je, osim vidljivih fizičkih ozljeda, morao zatražiti i stručnu pomoć, i to specijalista psihijatra.

Posljedice su se očitovale u njegovoj depresivnosti, bezvoljnosti i apatiji, vegetativnoj iritabilnosti, proživljavanju flash-backova kobnog događaja te nesanici.

Oštećeni, koji je inače pravosudni policajac, morao je i na bolovanje te je pretrpio sramotu i duševne boli.

Tuženici su iznijeli i svoju verziju događaja te večeri, ali sud ju je ocijenio neuvjerljivom, pišu Varaždinske vijesti.

Isticali su kako je J. M., koju je Alen čekao, u izvanbračnoj zajednici sa Stjepanom, s kojim ima i dijete, a da ju je Alen prethodne večeri nagovarao da ide s njim nakon zatvaranja lokala, premda je znao za tu činjenicu.

Vezano za to, sud je istaknuo kako to nikako ne opravdava počinjenje kaznenih djela te da su tuženici isključivo odgovorni za brutalno premlaćivanje.

Sud je zato naložio da tuženici sveukupno tužitelju moraju isplatiti s osnove naknade neimovinske štete 8.000 kuna, zbog straha 10.000 kn, pretrpljenih duševnih bolova i zbog smanjenja životnih aktivnosti 7.500 i zbog povrede prava na čast i dostojanstvo u iznosu od 15.000 kn. Radi se o iznosu 40.500,00 kn, a sud je dosudio zakonske zatezne kamate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:15