ZLOSTAVLJAČ

BRUTALNO NASILJE Muškarac iz okolice Splita 8 godina zlostavljao suprugu i djecu: tukao ih je i pljuvao, a jedan dan se u kuću vratio s dvije puške...

Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX

Dvije godine zatvora zatražilo je splitsko Općinsko državno odvjetništvo koje je protiv 43-godišnjaka sa širega splitskog područja podignulo optužnicu zbog nasilja u obitelji i zlostavljanja djece te ilegalnog posjedovanja oružja.

Dosad neosuđivanog profesionalnog vozača terete da je čak osam godina, od početka 2010. godine do 22. ožujka 2018. godine, zlostavljao svoju suprugu, kao i danas 18-godišnju kćer te sinove u dobi od 10 i 15 godina. Nasilnik je, odlukom suda, udaljen iz obiteljske kuće, a ima i zabranu približavanja članovima obitelji te zabranu uspostavljanja ili održavanja izravne i neizravne veze s njima, piše Slobodna Dalmacija.

Po optužnici ga se tereti da je pred djecom svoju suprugu u navedenom razdoblju, kako bi je zastrašio i ponizio, vrijeđao govoreći joj da je "krava, kurva, štraca...", prijetio joj da će je ubiti i zaklati te ju je pljuvao, čupao za kosu i šamarao. U više je navrata vrijeđao i kćer, radeći joj isto što i majci. Sinovima je, pak, govorio da su debili, glupani, pederi, da će propasti te ih je šamarao i gurao o zid.

Tako je krajem ljeta 2015. godine, ispred obiteljske kuće, prisiljavao kćer da uči voziti automobil. Ona to nije htjela pa ju je više puta pljusnuo i vrijeđao. Nadalje, krajem ljeta 2017. godine, razbio je utičnicu i zapovjedio starijem sinu da je promijeni, a kada mu je dječak rekao da ne zna to napraviti, nasilni ga je otac više puta udario otvorenim dlanom po licu i glavi.

U ožujku ove godine htio je isključiti televizor iz struje, a kada mu to supruga nije dopustila, počeo ju je naguravati. Kći je stala između njih da zaštiti majku, a nasilnik je i nju htio udariti. No, požrtvovna majka nije mu to dopustila te je stala između kćeri i njega i, stoji u optužnici, "tako ublažila udarac". Kada mu je supruga rekla da će pozvati policiju, rekao je da će ih pobiti, a onda je otišao iz kuće i vratio se s dvije puške nastavljajući vrijeđati i suprugu i djecu, koja su sve to užasnuto gledala.

Policija je kod njega pronašla 143 komada puščanog streljiva cal. 7.9 vojnog podrijetla, te pušku marke "Crvena zastava".

Optuženi je, pak, negirao ono za što ga terete, tvrdeći da je preuveličano ono što je napisano i da su imali nekih zategnutih situacija, da bi neka riječ izlazila u tim sukobima, ali da nije tako mislio niti bi ikome napravio štetu. Priznao je da je vrijeđao kćer, no rekao je da je nije tukao i da nije ozlijedio ni nju ni ikoga drugog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:14