MASKIRANI NITKOVI

BRZI, DRSKI I ŽESTOKI Dvojica razbojnika urlikala 'pi*ka ti materina, lezi dolje', a bankarice im odbile dati novac! Jedan je preskočio pult...

 Ronald Gorsic / CROPIX

Očito dugo planirano oružano razbojstvo u poslovnicu Privredne banke Zagreb u sklopu Konzuma na novozagrebačkoj Sarajevskoj cesti, u ponedjeljak su oko 15 sati realizirala dvojica naoružanih razbojnika s kapuljačama na glavama.

Uz povike “Pi*ka ti materina, lezi dolje! Ne okreći se!”, nepoznati lopovi naoružani pištoljima utrčali su u banku u kojoj je, osim djelatnica za pultom, bio zaštitar. Prema kazivanju svjedoka, bankarice koje su protrnule od straha razbojnike nisu htjele poslušati i predati im traženi novac pa je jedan od lopova preskočio pult. Ne bi li pokazao odlučnost, a i vrijeme je “curilo”, pljačkaš je potom djelatnicu udario drškom pištolja u glavu.

Ubrzo su se uspjeli domoći zasad neutvrđene količine novca i pobjeći u nepoznatom pravcu. Razbojstvo su osim nadzornih kamera u poslovnici, zabilježile kamere na parkiralištu.

Čime su razbojnici pobjegli i je li ih u neposrednoj blizini mjesta lopovske akcije čekao i treći pomagač s kojim su brzinski dali petama vjetra, policija intenzivno istražuje. Također, u poslovnici se obavlja očevid i pokušavaju se locirati eventualno “ispali” tragovi razbojnika koji će istražiteljima pomoći riješiti još jednu u nizu serijskih pljački u metropoli.

Ista poslovnica bila je opljačkana i prije pet godina kad su trojica lopova ukrala oko 200.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:19