ZARADIO PRIJAVU

'BUDALO! RETARDIRANA SI!' Riječanin, kojeg je i Mesić odbio pomilovati, izazvao novi incident: Izgubio živce pa izvrijeđao instruktoricu autoškole

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.11.2018. u 13:09

Osijek, 170518
Policija je uhitila 6 hrvatskih drzavljana, dok je jedna osoba nedostupna policiji. Sumnja se da su navedene osobe 1. travnja prosle godine u mjestu Postira na otoku Bracu, u sastavu zlocinackog udruzenja pocinile kazneno djelo Dovodjenje u opasnost zivota i imovine bivseg glavnog drzavnog odvjetnika Radovana Ortynskog.
Na fotografiji: Privodjenje sestorice osumnjicenih.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
CROPIX

Ilustracija

- Grubo je izvrijeđao instruktoricu vožnje u autoškoli, kojoj je uputio i tešku psovku, pa mu je zbog prekršaja protiv javnog reda i mira izrečena novčana kazna, obvezan je platiti 570 kuna.

Bit je to prekršajnog naloga kojim je sankcioniran Z. R. (45) iz Rijeke, rodom iz Zadra, a odluku je donijela opatijska ispostava Prekršajnog suda u Rijeci, piše Novi list.

Nemio slučaj zbio se 7. prosinca prošle godine, oko 14.40 sati, na riječkom Turniću, na križanju ulica Antuna Barca i Franje Čandeka. Zaplet se dogodio kada je 45-godišnjak, inače s adresom u središtu Rijeke, svojim automobilom stigao do zaustavljenog vozila riječke autoškole, u kojem su se nalazile instruktorica vožnje i kandidatkinja. Vozilo autoškole stajalo je pred znakom »stop«, a kako nije kretalo, 45-godišnjak je počeo trubiti. Potom se približio autom stražnjem dijelu vozila autoškole, obišao ga, a onda se zaustavio ispred. Izašao je iz auta, prišao vozilu autoškole, pa otvorio suvozačeva vrata.

– Budalo! Retardirana si! Nauči propise, tko ti je dao dozvolu za rad!, grube su riječi kojima se zatim 45-godišnjak obrušio na instruktoricu, kojoj je izrekao i tešku psovku. Instruktorica je tada agresivnom vozaču rekla da će pozvati policiju, pa je on napustio mjesto događaja.

Sud ga je oglasio krivim zbog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog toga što je »na javnom mjestu svađao se i vikao, čime je remetio javni red i mir«. Optužni prijedlog protiv njega podnijela je Druga policijska postaja u Rijeci, a sud je svoju odluku temeljio, uz ostalo, na zapisnicima o ispitivanju okrivljenog i dviju žena koje su bile u vozilu autoškole. Sud mu je izrekao relativnu oštriju novčanu kaznu od 570 kuna za ovaj prekršaj, za koju je zakonodavac predvidio, kada je riječ o novčanoj kazni, najviše 760 kuna. Opatijski sud mu je olakotnim cijenio okolnost da dosad nije kažnjavan za ovu vrstu prekršaja, pa će se 'izrečenom novčanom kaznom kod okrivljenika postići svrha kažnjavanja'.

Mada mu je sud olakotnim ocijenio da dosad nije procesuiran zbog remećenja javnog reda i mira, Riječanin zadarskih korijena ima iza sebe pravomoćnu presudu zbog kaznenog djela, a ostalo je zabilježeno da ga je za taj delikt 2005. godine odbio pomilovati ondašnji predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, piše Novi list.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo