UHVATILI SU GA NA BAJAKOVU

BUGARSKI DRŽAVLJANIN OPTUŽEN ZA KRIJUMČARENJE DROGE Hašiš i ekstrakt konoplje prevozio je u posebno preuređenom Mercedesu s tajnim spremnicima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.09.2019. u 14:50

Rijeka, 171215.
Nastavak jucerasnjih privodjenja gdje su policija i USKOK proveli akciju suzbijanja zloupotrebe droge koja je rezultirala sa vise od 20 privedenih osoba.
Foto: Sergej Drechsler / CROPIX
Sergej Drechsler / Ilustracija / CROPIX

Ilustracija

Uskok je, pred osječkim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv 48-godišnjeg bugarskog državljanina osumnjičenog za krijumčarenje više od 113 kilograma hašiša i ekstrakta konoplje, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo.

Okrivljenika Uskok tereti da je, od početka 2019. pa do ožujka 2019. godine, u Bugarskoj, Italiji te drugim državama, povezao u zajedničko djelovanje više osoba iz Bugarske i drugih država s ciljem nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina smole konoplje tzv. hašiša te ekstrakta konoplje unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu u Italiji.

Optužen je da je, zajedno s drugim osobama, pribavio 113,2 kilograma hašiša te 330 mililitara ekstrakta konoplje te da je radi skrivanja i prijevoza droge, s drugim osobama, nabavio posebno preuređeni automobil "mercedes", bugarskih registracijskih oznaka, u čiji su, posebno izrađeni spremnik, sakrili drogu upakiranu u 270 paketa.

Tužiteljstvo tvrdi da se radi prijevoza i daljnje preprodaje droge dogovorenim kupcima uputio prema Italiji po unaprijed dogovorenoj ruti preko Srbije i Hrvatske, ali je 25. ožujka 2019. prilikom carinske i policijske kontrole zatečen s drogom i uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika, navodi Uskok.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo