PALI KRIMINALCI

ČEHINJA I DVA SLOVAKA KRALI PO TRGOVAČKIM CENTRIMA U HRVATSKOJ Operirali su u čak 8 gradova, policija nakon istrage objavila za što ih točno tereti

 
Ilustracija
 Arhiva CROPIX

Delnička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjom državljankom Češke i dvojicom Slovaka u dobi od 46 i 52 godine koje sumnjiči da su u protekla dva mjeseca ove i tijekom ljetnih mjeseci prošle godine na području osam gradova u većem dijelu Hrvatske krali torbe i novčanike te ukradenim bankovnim karticama podizali novac na bankomatima te tako počinili štetu od najmanje 22.000 kuna, izvijestila je u ponedjeljak primorsko-goranska policija.

Policija u Delnicama razriješila je krađu u trgovačkom centru u tom gradu sredinom srpnja kad su jednoj ženi iz kolica ukrali torbu s novčanikom i osobnim predmetima. Trojac je uhićeni i nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadozrniku.

Istraživanjem je utvrđeno da su slična djela, krađe iz kolica u trgovačkim centrima, obavljali još i u Poreču, Šibeniku, Varaždinu, Karlovcu, Makarskoj i Dubrovniku. U Pazinu su ukrali novčanik iz džepa jednom muškarcu te su uz pomoć pronađene bankovne kartice podizali gotovinu s bankomata.

Čehinja je prijavljena za osam krađa i jednu tešku krađu i računalnu prijevaru, što se odnosi na podizanje tuđeg novca s bankomata, a Slovaci za šest krađa, jednu tešku krađu i računalnu prijevaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:53