PODIGNUTA OPTUŽNICA

ČETIRI GODINE U STANU ŽIVIO UZ LEŠ VLASTITE MAJKE Prekrio ga dekom i otpadom, a smrt nije prijavio kako bi primao njezinih 500 kn socijalne pomoći

 
Ilustracija
 Mario Pušić / CROPIX

Jedan muškarac u Rijeci pune je četiri godine živio s truplom majke, koje je prekrio dekama i otpadom, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Oni su zbog toga protiv dotičnog muškarca, hrvatskog državljanina rođenog 1970. godine, podigli optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, piše Novi list.

- Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna - priopćeno je.

Tereti ga se da je na opisani način do rujna 2017. godine pribavio novčani iznos od 24.000 kuna.

- Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. rujna 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Budući da je okrivljenik nedostupan nadležnim tijelima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljeniku sudi u odsutnosti na temelju odredbe članka 402. st. 3. Zakona o kaznenom postupku, stoji u priopćenju.

Novi list je prošle godine pisao da je osumnjičenik rodom iz Njemačke te da postoji mogućnost da je pobjegao u tu državu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:52