NESREĆA

ČETVEROČLANA OBITELJ SPAŠENA S OPOŽARENE BRODICE KOD ISTA Nitko nije ozlijeđen, more nije onečišćeno, a brodica je potonula nakon gašenja požara

 
 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Na brodici u uvali Široka na otoku Istu na kojoj je boravila četveročlana obitelj iz Slovenije u utorak je oko 19 sati izbio požar, no nitko od članova posade nije ozlijeđen, javljaju službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Požar na brodici MRCC-u su dojavili očevici koji su potom četveročlanu obitelj privatnom brodicom evakuirali na obalu otoka Ista.

Lučka kapetanija Zadar, Lučka ispostava Ist, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ist i Javna vatrogasna postrojba Zadar intervenirali su na mjestu nesreće, ugasili požar te osigurali lokaciju sa svrhom prevencije onečišćenja mora.

Brodica je zbog nastalih oštećenja u utorak u 21 sat potonula na dubinu 1 do 2 metra na poziciji sidrenja. U trenutku potonuća na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora niti morskog okoliša.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Četveročlana obitelj s Ista je oko 22 sata prevezena u Zadar.

Iz MRCC-a javljaju da potonula podrtina na poziciji nesreće trenutno ne predstavlja opasnost za sudionike u pomorskom prometu. O organizaciji potrebnih aktivnosti u cilju vađenja i tegljenja podrtine odlučit će Lučka kapetanija Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:31