KRATKODLAKI PTIČAR

ČETVERONOŽNI 'INSPEKTOR' DUKS PRONAŠAO DROGU, UHIĆENI DILERI Ovo mu je druga zaplijena u samo tjedan dana

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.02.2019. u 14:48

PU istarska

Policijski pas za prepoznavanje droga, Duks

 

Nakon što je službeni pas za otkrivanje droga Duks u automobilu nanjušio više od 1,38 kilograma marihuane policija je uhitila 25-godišnjak i 18-godišnjak iz Poreča koje je prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. 

PU istarska

Pronađena droga

 

Policija je izvijestila da je u nedjelju oko 18.30 sati na državnoj cesti DC 48, kod skretanja za mjesto Baderna, zaustavila volkswagen golf, pulske registracije, kojim je upravljao 25-godišnjak. Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa Duksa koji je pozitivno reagirao na kutiju zvučnika u prtljažniku.

PU istarska

Pokazna vježba pronalaska droge

PU istarska

Pokazna vježba pronalaska droge

PU istarska

Pokazna vježba pronalaska droge

 

Temeljem sudskog naloga, policajci su pretražili automobil i u zvučniku pronašli vrećicu s 1,38 kilograma marihuane. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policija je podnijela kaznene prijave protiv 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka te ih odvela u policijsku pritvorsku jedinicu.

Duks je jedan od pasa kojeg je MUP u sklopu raspisanog natječaja kupio od tvrtke specijalizirane za radne pse.

"Njemački kratkodlaki ptičar na 'dužnost' je stupio prije tri mjeseca te mu je ovo druga velika zapljena droge u samo tjedan dana. Nakon što je prošlog ponedjeljka na autobusnom kolodvoru u Puli pronašao preko kilogram heroina, sada je pronašao preko kilograma marihuane i još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu te koliko su bitni službeni psi u otkrivanju i sprječavanju zlouporabe opojnih droga, ali i drugih protupravnih ponašanja", kažu u istarskoj policiji.

PU istarska

Pokazna vježba pronalaska droge

PU istarska

Pokazna vježba pronalaska droge

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo