OD ZAGREBA DO GRANICE

ČETVORICA MIGRANATA KOD BUZETA POKUŠAVALI UĆI U SLOVENIJU Hrvat koji ih je prevezao za nekoliko stotina eura uhićen

Zagreb, 180915.Na zagrebacki Glavni kolodvor dolazi sve vise izbjeglica koje traze nacin da krenu prema zapadu.Za prijevoz do slovenske granice koriste se taxi uslugama.Na fotografiji: izbjeglice na Glavnom kolodvoru.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

BUZET - Istarska policija spriječila je po dvojicu Pakistanaca i Alžiraca u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice sa Slovenijom kod Buzeta, a pritvorila 43-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je za nekoliko stotina eura pristao automobilom prevesti od Zagreba do granice, kao i njegova prijatelja i vršnjaka koji ga je na to nagovorio.

Policija je izvijestila da su njihovi kolege prije dva dana na cesti kod mjesta Žonti zaustavili "alfa romeo" zagrebačkih registracija, koji je vozio 43-godišnji hrvatski državljanin. U vozilu su se nalazila i četvorica stranaca, tražitelja azila - dvojica Pakistanaca u dobi od 27 i 28 godina te dvojica Alžiraca od 26 i 31 godinu.

Istragom je utvrđeno da je vozač, na nagovor svog 43-godišnjeg prijatelja, pristao za nekoliko stotina eura naknade prevesti strance od Zagreba do mjesta Livade nedaleko granice sa Slovenijom.

Sukladno schengenskim propisima, policija je strancima izdala prekršajne naloge, dok je dvojicu 43-godišnjaka uhitila i pritvorila zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Hrvatski Kazneni zakon predviđa da će se kaznom zatvora do tri godine kazniti onaj tko jednoj ili više osoba koje nisu hrvatski državljani iz koristoljublja omogući ili pomogne nedozvoljeno ući, kretati se ili boraviti u Republici Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:09