STRAŠNA NESREĆA

CIJELO MJESTO ZAVIJENO U CRNO NAKON TRAGIČNE POGIBIJE MLADOG VOJNIKA NA AUTOCESTI Gotovo svi koji ga poznaju su u suzama: Josip je bio predivna osoba

 Ronald Goršić / CROPIX, Facebook, čitateljica Slobodne Dalmacije

- Josip je bio predivna osoba. Uvijek veseo, nasmijan, dobrodušan, pristupačan, spreman pomoći. Mogla bih tako satima nizati epitete i hvaliti ga i vjerujte mi, to ne bi bilo pretjerivanje, nego prava slika jednog predivnog mladog čovjeka za kojim svi žalimo i tugujemo, teškim glasom kroz suze nam je svog 25-godišnjeg tragično preminulog sumještanina i kuma Josipa Perića opisala Vlasta Živković, predsjednica DVD-a u Dugome Selu Lukačkom, malenom mjestu od 600-tinjak stanovnika nedaleko od Virovitice, koje je od srijede zavijeno u crno, nakon što se proširila vijest o tragičnoj pogibiji mladog vojnog policajca na autocesti A1 kraj Draganića.

Očevid nesreće pokazao je da je vojnik poginuo zbog nepropisnog skretanja teretnog vozila splitskih registracija kojim je upravljao 40-godišnji vozač. Iz PU karlovačke izvijestili su da je vozač “skrenuo s vozne trake na traku za zaustavljanje vozila u nuždi, gdje je udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjeg pripadnika HV-a koji je stajao uz osobni automobil i koji je poginuo na mjestu“. U tom naletu je udaren još jedan osobni automobil HV-a koji je bio u koloni koja se zaustavila zbog kvara na jednom od vozila iz kolone.

Za Josipom tuguje cijelo selo i suosjeća s njegovim roditeljima Mirkom i Božicom, mlađim sestrama Ivanom i Marijom te bakom Marom.

Cijela je obitelj, kažu mještani sela, bila za primjer. Aktivni su u Nogometnom klubu, DVD-u, KUD-u, gdje je Josipova sestra Ivana i predsjednica. On je od malena bio član DVD-a i igrao nogomet u lokalnoj Slogi.

FOTOGALERIJA: Vojni policajac poginuo na autocesti između Zagreba i Karlovca

- Mi smo pravi seoski klub, gdje svi dečki igraju iz ljubavi prema nogometu i našem selu, bez novca, a takav je bio i Josip, koji je od 10. godine naš član i jedan od najomiljenijih. Tata mu je blagajnik u klubu. Teško mi je govoriti, cijelu noć nisam spavao, razmišljao sam o tome što se dogodilo. Strašno nas je potresla ova tragedija. Prošao sam kroz selo i na svakom licu vidio tugu i žal, jer mi se ovdje svi poznajemo, družimo i pomažemo si, a Josip je bio jedan od onih koji su uvijek među prvima priskakali u pomoć. Dolazio bi vikendom iz Karlovca samo da odigra utakmicu, a nije mu bilo teško ni postaviti mreže, ocrtati linije, oprati dresove... Ma, što da vam pričam, njegova ljudska veličina ne može se opisati riječima - rekao nam je s tugom u glasu Miroslav Vojvodić, predsjednik NK Sloga, čiji će igrači ispratiti Josipa na posljednje počivalište u klupskim trenirkama.

Sućut obitelji Perić izrazili su i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov.

U MORH-u su istaknuli da je Josip bio uzoran vojnik, koji je za svoj rad dobivao pohvale i najbolje ocjene.

Pogreb tragično preminulog Josipa Perića, koji je bio pripadnik HV-a od 2014. godine i to Pješačke pukovnije i bojne Vukovi, a od 2016. Pukovnije Vojne policije, bit će u petak u 16 sati na mjesnom groblju u Lukaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:43