TRAGEDIJA

CIJELU NOĆ SMO GA TRAŽILI I MI I NJEGOV TATA, POKUŠAVALI SMO GA DOBITI NA MOBITEL... Potresni detalji tužnog raspleta potrage za nestalim tinejdžerom

Identifikacijom je potvrđeno da se radi o nestaloj maloljetnoj osobi, izvijestili su iz osječke policije
 Vlado Kos / CROPIX

Mladi 17-godišnji M. T. iz Briješća nedaleko od Osijeka, čije je beživotno tijelo pronađeno u rijeci Dravi u nedjelju oko 13.30 sati, preminuo je od posljedica utapanja. To su potvrdili iz PU osječko-baranjske nakon što je u ponedjeljak u Kliničkom bolničkom centru Osijek obavljena obdukcija.

“U Kliničkom bolničkom centru Osijek obavljena je obdukcija nad mrtvim tijelom pronađenim u rijeci Dravi u poslijepodnevnim satima 20. siječnja. Obdukcijom je utvrđeno da smrt nije nastupila zbog ozljeda koje bi upućivale na kazneno djelo, a identifikacijom je potvrđeno da se radi o nestaloj maloljetnoj osobi”, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Time su prekinuli brojna nagađanja i zločeste teorije koje su se razvijale po društvenim mrežama o uzroku smrti nesretnog mladića.

Podsjetimo, ronioci PU osječko-baranjske u nedjelju oko 13.30 sati pronašli su u Dravi kod Vodenih vrata beživotno tijelo mlađe muške osobe.

Iako iz policije to nisu mogli odmah potvrditi, od početka se pretpostavljalo da je riječ o 17-godišnjaku za kojim se tragalo od subote. On je, naime, u petak sa svojim prijateljima otišao u noćni izlazak. Zajedno su bili u jednom noćnom klubu u staroj gradskoj jezgri Tvrđi, koja je središte noćnog života u Osijeku. Mladić se, kako su policiji prijavili njegovi prijatelji, pola sata nakon ponoći udaljio iz noćnog kluba u kojem su zajedno bili i tada mu se izgubio svaki trag pa je pokrenuta potraga koja je rezultirala tragičnim otkrićem.

Prema riječima osobe upućene u slučaj, mladić je u jednom trenutku izašao iz lokala, a kada su prijatelji vidjeli da se ne vraća, izašli su za njim, ali njega nije bilo u blizini.

I sami su krenuli u potragu za njim obilazeći Tvrđu i druge lokale, ali ga nigdje nisu našli, niti im se javljao na telefonske pozive. Istodobno je otac pokušavao s njim stupiti u telefonski kontakt, ali se ni njemu nije javljao pa je, kako smo doznali, oko 3.30 sati i sam krenuo u Tvrđu u potragu za sinom, no nigdje ga nije našao. Ubrzo je otišao na policiju kako bi prijavio njegov nestanak, ali mu je rečeno da službena potraga može početi tek 24 sata nakon nestanka. No, roditelji, kojima je M. T. bio jedino dijete, i prijatelji odmah su putem društvenih mreža alarmirali građane i molili za bilo kakvu informaciju.

Sati su prolazili, povremeno bi se pojavila neka informacija, ali pokazalo se da su sve bile ili neprovjerene ili netočne.

U nedjelju ujutro počela je službena potraga koja je završila u ranim poslijepodnevnim satima tragičnim epilogom. Mladićevo tijelo isplivalo je iz Drave kod Vodenih vrata, kod Tvrđe, što znači da se nije ni udaljio previše od mjesta na kojem je posljednji put viđen. Što se u međuvremenu dogodilo i kako je tinejdžer pao u hladnu rijeku, ostat će nepoznanica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:20