SNIMILA MOBITELOM

Član Izvršnog odbora HNS-a prijavljen za zlostavljanje nogometašice

Obradu će preuzeti virovitička policija jer je djevojka iz tog područja, pa zasad nema podataka o kaznenim prijavama
zagreb,260204skupstina hns-a u hotelu sheraton, sime zirdum clan io hns-afoto: drago sopta-spo-
 Drago Sopta/CROPIX

ZAGREB - Šime Zirdum, dugogodišnji nogometni djelatnik iz Slavonskog Broda, maknut je s mjesta vođe puta reprezentacije hrvatskih nogometašica koje su otputovale na kvalifikacijsku utakmicu u Srbiju.

Posljedica je to sumnje da je član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza nekidan napastovao i činio bludne radnje nad članicom U-19 reprezentacije koja je u okolici Zagreba igrala kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo.

- Još nemamo cjelovitu informaciju, ali ova odluka je bila logična - rekao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić i dodao:

- U kontaktu smo s mjerodavnim policijskim tijelima i čekamo njihova izvješća, a i naša je Disciplinska komisija otvorila postupak. Prerano je govoriti o bilo čemu, a povlačenje Zirduma s mjesta vođe puta bila je naša zajednička odluka.

Incident se, navodno, dogodio u Krapinskim Toplicama, gdje su nogometašice bile smještene tijekom igranja na kvalifikacijskom turniru, a Šime Zirdum je bio vođa hrvatske delegacije. Mlada nogometašica prijavila je zlostavljanje policiji u Velikoj Gorici gdje su došle na utakmicu, a navodno je mobitelom zabilježila što joj je Zirdum govorio.

Slavko Kopjar, načelnik PU virovitičko-posavske, odakle je djevojka, kazao je danas kako će inspektori njihove županije preuzeti kriminalističku obradu slučaja čim se djevojka vrati kući.

U poslijepodnevnim satima glasnogovornik virovitičke policije Josip Štajdohar potvrdio je da su njihovi službenici preuzeli istraživanje nad slučajem. - Za sada jedino mogu reći da je istraživanje u tijeku, odnosno tek je počelo - rekao je Štajdohar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:04