NOVE INFORMACIJE O KRIJUMČARENJU

Čupko progovorio o montiranim fotografijama Tomislava Tolušića i čovjeku za kojeg se sumnja da ih je slao novinarima

 
Čupko na jednom od ročišta za pokušaj ubojstva
 Bruno Konjević / CROPIX

Bivši vođa navijačke skupine BBB Goran Hajduković zvani Čupko, koji je nedavno uhićen s Draganom Pavlovićem iz Srbije u policijskoj akciji na autocesti kod naplatne postaje Karlovac s više od 170 kilograma marihuane, pojavljuje se i kao jedan od ispitanih svjedoka u postupku protiv Krunoslava Grlevića, protiv kojeg je, pak, policija podigla kaznenu prijavu zbog navodnih prijetnji potpredsjedniku Vlade i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću.

Grlevića se, podsjetimo, tereti da je tjedniku Nacional dao montirane fotografije ministra Tolušića, a Hajduković je u tom postupku tijekom obavijesnog ispitivanja, neslužbeno doznajemo, policiji ispričao da je bio upoznat s time da je Grlević posjedovao sporne fotografije kojima je, kako je tada ispričao, navodno želio kompromitirati ministra.

Fotografije su do tjednika Nacional došle od samog Grlevića kojeg se povezivalo s poduzetnikom Claudeom Jambrušićem koji je, pak, ministra poljoprivrede Tolušića prozvao zbog smanjivanja poticaja u poljoprivredi kojom se počeo baviti.

Jambrušić se, naime, zbog smanjenih poticaja razišao s tadašnjim partnerima, odnosno vlasnicima OPG-ova s kojima je pokrenuo posao, a s jednim od njih, Krešimirom Kneževićem, sukobio se oko stoke i isplaćenih poticaja. I upravo se tada u priči pojavio Hajduković.

Knežević danas, pak, neslužbeno doznajemo iz izvora koji mu je blizak, navodno priča da je Hajdukovića u životu vidio dva puta te da ne zna ništa o njemu. Poduzetnik Jambrušić je, podsjetimo, protiv njih navodno podnio kaznene prijave, ali i suprotna strana je pokrenula postupke. No, zanimljivo je da nedugo nakon svega Hajduković u policijskoj akciji na autocesti kod naplatne postaje Karlovac biva uhvaćen s više od 170 kilograma marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:22