MISTERIOZNA NESREĆA

CURE DETALJI NEZAPAMĆENOG DIVLJANJA NA AUTOCESTI KOD SLAVONSKOG BRODA 'Ne pokazuju želju za komuniciranjem, ne znamo zapravo ni koji jezik govore'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.10.2017. u 11:13

Goran Mehkek / Hanza Media

Ilustracija

 

SLAVONSKI BROD - Četiri osobe teže su ozlijeđene kada je terenac, u kojemu je ukupno bilo 12 stranih državljana, u ponedjeljak navečer pokušao izgurati policijsko vozilo s autoceste kod Slavonskog Broda te sletio u odvodni kanal, a policija još utvrđuje identitet svih njih i okolnosti njihova ulaska u Hrvatsku.

Na autocesti A3 kod Slobodnice vozač terenca stranih registracija u ponedjeljak oko 20 sati nije poslušao zapovijed policije da se zaustavi, nego je pokušao izgurati policijsko vozilo s autoceste te izgubio nadzor nad vozilom, udario u žičanu ogradu i sletio u odvodni kanal.

Iz brodsko-posavske policije u utorak navode kako je od 12 muškaraca koji su bili u tom vozilu njih deset nakon nesreće zbrinuto u bolnici u Slavonskom Brodu, a dvojica u novogradiškoj bolnici.

"U terencu se nalazilo 12 osoba, svi su stranci. Njihov točan identitet još se utvrđuje jer se nalaze na liječenju. Zasad se može reći da dolaze iz više zemalja koje su istočno od Hrvatske", izjavila je Hini glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Pročelnik Službe za kirurške djelatnosti slavonskobrodske Opće bolnice Boris Hrečkovski rekao je kako je na odjel kirurgije primljeno deset osoba od kojih su dvije teže ozlijeđene, a osam lakše.

"Ozljede nisu takve da bi trebali duže ležati, nego mogu ići na obradu policije. Još uvijek ih vodimo kao nepoznate. Osobe su dobile terapiju i nalaze se pod policijskim nadzorom. Čekamo još neke nalaze kako bi ih mogli predati Policijskoj upravi", kazao je Hrečkovski.

Dodao je kako je riječ o muškarcima u dobi od 20 do 35 godina, da su svi bili iscrpljeni, pothlađeni i dehidrirani.

"Kad su primljeni u bolesničku sobu nitko od njih nije pokazao želju ni da ustane. Ne pokazuju želju za komuniciranjem, teško se sporazumijevamo. Ne znamo zapravo ni koji jezik govore", rekao je Hrečkovski novinarima.

Potvrdio je da su dvojica teže ozlijeđenih iz terenca primljeni u bolnicu u Novoj Gradiški, a u nesreći su zadobili prijelome nadlaktice i grudnog koša.

ELIPSO

Izdvajamo